Stigao je – Zvezda jača za Falka!

© Foto : FK Crvena zvezda Stanković i Falko
Stanković i Falko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crvena zvezda je dovela veliko pojačanje u zimskom prelaznom roku, s obzirom na to da je crveno-belu opremu zadužio Filipo Falko i obavezao se na troipogodišnju saradnju.

Italijanski ofanzivac je bio želja svih u Crvenoj zvezdi i predstavljaće veliko pojačanje za borbu na tri fronta - u Ligi Evrope, u Superligi i u Kupu Srbije.

Falko, koji je stigao iz Lećea, se već priključio saigračima na pripremama u Antaliji koji su mu priredili toplu dobrodošlicu i poželeli mnogo sreće u crveno-belom dresu, a on je sa osmehom sve to ispratio i stavio se na raspolaganje stručnom štabu.

​„Ogromna mi je čast što sam potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Ovo je najveći klub na ovim prostorima i svi u Italiji znamo za Zvezdu, njenu tradiciju i vatrene navijače koje ima i pred kojima jedva čekam da zaigram. Želim da se dokazujem, da osvojimo 'duplu krunu', kao i da se što bolje pokažemo protiv Milana, koji mi je dobro poznat. Takođe, radujem se i što ću imati priliku da sarađujem sa Dejanom Stankovićem koji je legenda fudbala u Italiji“, rekao je Italijan.

Falko je ove sezone odigrao 11 utakmica za Leće, postigao dva gola i jednom asistirao. Interesantno je da on može da pokrije više pozicija u napadu, pa ostaje da se vidi gde će ga Dejan Stanković pretežno koristiti.
Zvezda se blindirala za Milan

Falko je rođen 11. februara 1992. godine u Tarantu, a karijeru je započeo u mlađim selekcijama Lećea, za koji je odigrao 107 utakmica, zabeležio 16 golova i 24 asistencije.

Italijanski ofanzivac je u karijeri još nastupao za: Paviju (31 utakmica i osam golova), Ređinu (tri utakmice), Juve Stabiu (11 utakmica, gol i dve asistencije), Trapani (35 utakmica, dva gola i 12 asistencija), Bolonju (devet utakmica), Ćezenu (13 utakmica, 4 gola i asistencija), Benevento (36 utakmica, šest golova i sedam asistencija), Peruđu (devet utakmica, gol i asistencija) i Peskaru (osam utakmica).

► Krizni štab o navijačima na Zvezda – Milan: Nismo otvorili to kao mogućnost

► Zvezda na „sva zvona“ predstavila dete Partizana /video/

► Kraj zimske sage – Zvezda plaća milion evra za Italijana

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala