Lajovića porazio podgorički top iz kanadskog rukava /video/

© AFP 2023 / DAVID GRAYDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Pratite nas
Dušan Lajović, reprezentativac Srbije, poražen je od Miloša Raonića sa 6:3, 6:4 na startu ATP kupa u duelu timova Srbije i Kanade.

Kanađanin rođen u Podgorici je prikazao dominantnu predstavu zahvaljujući sjajnim udarcima desnom rukom, servisima i forhendima, dok je Lajović na momente pokazivao da ima način za zaustavljanje „topova iz rukava“.

Miloš Raonić, kanadski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2021
Raonićev karantin uz sećanje na ćevape iz Kanade

Raonić je, uz evidentan višak kilograma, otvorio duel sa dve servis greške koje su dale naznaku Lajoviću da bi mogao da profitira od toga.

Nije se to dogodilo – Kanađanin je dozvolio rivalu da do kraja seta osvoji samo još jedan poen prilikom svojih servis gemova što je srpskog tenisera ostavilo bez ikakvih šansi da pripreti.

Momak iz Podgorice je dominantno osvajao svoje servis gemove, a u Lajovićevim je pravio velike probleme udarcima iz forhenda sa kojima je srpski teniser imao pravi izazov i težak zadatak.

Srpski igrač je pokušavao da iznudi greške iz tog udarca, povremeno je metu servisa prebacivao na bekhend što se pokazalo kao dobra taktika, uz pokušaje da se poeni produže do maksimuma.

​Lajović je, ipak, bio u podređenom statusu, pokazivao je dobre poteze, rešenja, ali je u ključnom, osmom gemu prvog seta izgubio servis, da bi zatim Raonić izveo početni udarac od 213 kilometara na sat zatvorio uvodni set.

​Morao je srpski reprezentativac da preuzme inicijativu, u drugom delu prvog gema drugog seta je imao nekoliko odličnih momenata i odbranio svoj prvi servis gem, ali to nije bio dovoljan podsticaj samopouzdanja pa je već u trećem gemu rival imao tri brejk prilike.

Veliki pritisak je doneo i novu snagu Lajoviću, uspeo je da pobegne sa konopaca i osvoji najduži gem u dotadašnjem toku meča, poveo sa 2:1, ali...

Ništa nije poremetilo Raonićev ritam, tukao je ka Lajoviću servisima brzine 224 kilometara na sat, sa 40:0 i izjednačio, ali je zatim srpski reprezentativac odigrao veoma siguran gem i povratio prednost, potvrdivši da je uspeo da pronađe viši energetski nivo u igri.

Činjenica da je Raonićev najsporiji drugi servis bio 85 kilometara na sat brži od najbržeg Lajovićevog dala je kanadskom reprezentativcu priliku da ponovo lako osvaja svoje servis gemove, a potom je demonstrirao i da ume, bez obzira na višak kilograma, i dalje da dobija poene posle dugih razmena.

Tri vezane brejk lopte Raonić je dobio u sedmom gemu, Lajović je briljantnom igrom neutralisao sve tri i prvi put su se u tom momentu glasnije čuli navijači, kojih nije bilo previše, niti su se isticali do polovine drugog seta.

Četvrta brejk lopta je bila kobna za Dušana, pogrešio je iz forhenda, potrošio je previše emocija na prethodne poene što je i demonstrirao bacajući reket nakon poena za vođstvo rivala od 4:3.

Lajović je osvojio sledeći, u narednom je Raonić imao šansu da brzo završi meč, promašio je jedan forhend, ali je sve probleme rešio svojim najjačim oružjem, servisom, stigavši desetim as udarcem do dve vezane meč lopte.

Prvu je propustio duplom greškom, prvom još od prvog gema, ali je zatim stigao do laganog poena i doneo prvi poen svom timu, posle čega su se Lajović i Raonić pozdravili, po starom, zagrljajem, umesto preporučenog dodira reketima.

​► Lajović za Sputnjik o Novakovoj trci, haosu 2020. godine i „političkoj situaciji“

► Tajne karantinskih soba – zašto je Novak morao da reaguje?

► Komentator uvredio srpskog tenisera: „Dosta je, budite bolji od ovoga“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala