Raonić se trenutno nalazi u Melburnu, gde je u dvonedeljnom karantinu pred početak ATP kupa i Australijan opena.
On je, u intervjuu za zvanični sajt ATP, otkrio šta radi tokom izolacije, ali i šta jede.
„Ovde postoji jedan restoran koji se zove Ćevapi gril. To je balkanska kuhinja, a ćevapi su, ja mislim, potekli iz Bosne, ali se služe širom bivše Jugoslavije. Stvarno sam ih jeo mnogo puta“, rekao je Raonić.
Ljubav između momka rođenog u Podgorici i ćevapa datira iz detinjstva.
„Odrastajući u Kanadi, moji roditelji su nas uvek vodili na ćevape. Često ih jedem od kada sam ovde. Što zbog nostalgije, što zbog užitka“.
Pored toga što se često čuje sa porodicom, devojkom i prijateljima, Miloš kaže da trenutno čita knjigu koja se zove „Varvari pred kapijom“.
Quarantine Chronicles: Catching Up With Milos Raonic https://t.co/matVbJnHQg pic.twitter.com/mGpPm3MtMc
— VCLTA (@VCLTA) January 22, 2021
Tokom dana iz svoje hotelske sobe sme da izađe samo na pet sati radi treninga.
Odlazak na trening i u teretanu je veoma striktno organizovan i sve je do poslednjeg detalja isplanirano, a posle isteka pet sati slobode bitno je pronaći zanimaciju.
„Bitno je uvek raditi nešto. Lako možete da isključite mozak i da satima gledate TV, serije, videe, društvene mreže... Mislim da je bitno da radite nešto što vas više angažuje, to je najveća razlika. Nešto zbog čega želite da ostanete budni. Ako radite stvari samo da biste ubili vreme, pa onda možete i da spavate i uradite isto. Potrebno je dobro izvagati opcije“, objašnjava 30-godišnjak, trenutno 15. teniser planete.
Raoniću se karantin završava nekoliko dana pre početka ATP kupa (1. februar), na kojem će sa reprezentacijom Kanade u Grupi A igrati protiv Nemačke i Srbije.