Rafalna paljba Lojda – Zvezda u finišu slomila otpor Mege

© Foto : ABA liga/Crvena zvezdaDžordan Lojd i Ognjen Dobrić, košarkaši Crvene zvezde
Džordan Lojd i Ognjen Dobrić, košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Megu 92:85, u 17. kolu ABA lige.

Crveno-beli odigrali su dobru utakmicu, ali trener ekipe Dejan Radonjić ne može da bude zadovoljan odbranom koja je u većem delu bila ispodprosečna.

Ipak, napad je sjajno funkcionisao, briljirao je Džordan Lojd i Zvezda je upisala 12. pobedu u 14 odigranih utakmica.

Činilo se da je ekipa sa Malog Kalemegdana napravila ključnu prednost početkom četvrte četvrtine, međutim, mlada ekipa Mege nošena Simonovićem i Momorivim uspela je da uhvati priključak.

Do kraja smo gledali egal meč, a Mega je propustila šansu da dodatno smanji zaostatak na 40 sekundi do kraja kada je Simonović promašio trojku. Zvezda je uspela da privede utakmicu kraju i slavi sa 92:85.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džordan Lojd sa 29 poena, Hol je ubacio 14, Lazić 12, a Noko je imao osam poena i devet skokova.

Poražene je predvodio Petrušev sa 22 poena, ali i šest izgubljenih, Simonović sa 18 poena i 10 skokova, dok je Kazalon ubacio 15.

Od početka utakmice na semaforu je bio egal. Igralo se koš za koš, odbrane nisu briljirale, ali su zato napadi funckionisali i posle prve četvrtine Zvezda je imala četiri poena prednosti, 28:24.

Preslikana igra viđena je i u drugoj deonici. Crveno-beli održavali su prednost, Mega nije dopuštala da favoritu da se „odlepi“ i na poluvremenu je rezultat bio 49:46.

Tokom treće četvrtine dobar doprinos dao je Dejan Davidovac, pogađao je i Hol, i Zvezda je prvi put imala +8 (61:53). Mega se nije predavala, pa je u naredna četiri minuta napravila seriju 9:0 (61:62).

Zvezda je uspela da vrati prednost na svoju stranu, „zapalio“ se Lojd i prednost pred poslednju deonicu bila je +8 (74:66).

Ono što se izdešavalo u poslednjih deset minuta opisali smo na početku teksta, te je Zvezda zasluženo došla do pobede.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Dušan je prošao kroz Zvezdu i Ameriku, a za Sputnjik otkriva zašto je krenuo put Rusije

Još jedan Amerikanac iz Zvezde je postao „instant Srbin“

„Partizan je igrao Fajnal-for sa ekipom koja je za godinu dana primila četiri plate“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala