Tajne karantinskih soba – zašto je Novak morao da reaguje?

© REUTERS / KELLY DEFINAAustralijan open
Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
U moru problema nastalih pred početak Australijan opena, jedan od čudnijih su definitivno žalbe na veličinu soba.

Teniseri i teniserke koji su ove godine želei da dođu na Australijan open morali su da prođu dve nedelje karantina.

Neki su tokom tih 14 dana mogli da izađu iz soba po pet sati dnevno, kako bi trenirali, dok su drugi, koji su bili u avionu sa nekim ko je kovid pozitivan, bili „zatočeni“.

Đoković po osvajanju titule na Australijan openu 2019. - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2021
Sve što je potrebno da znate o „australijskoj teniskoj ludnici“

I dok se govorilo o tome da ko je privilegovan, kome je lakše da trenira i sprema se za turnire i dok su se pravili „karantin čelendži", stvorio se i novi problem...

Kazahstanska teniserka ruskog porekla Julija Putinceva javila se na društvenim mrežama tako što je objavila video-snimak na kojem joj miševi šetaju po sobi.

Julija je posle određenog vremena premeštena u drugu sobu, ali se tu javio isti problem. I, nije bila jedina...

„Koliko sam shvatila, neki miševe hrane. Preporučujem da to ne radite“, rekla je Lisa Nevil, ministarka odeljenja za hitne slučajeve države Viktorija.

​Kada su se igrači i igračice pomirili sa tim da dve nedelje neće moći ni da promole nos van hotelske sobe, pokušali su da sebi obezbede što bolje uslove za trening.

Tada je problem napravila veličina njihovih soba.

„Pokušali smo da krevet pomerimo u kupatilo ili hodnik, pa da onda pokušam da se pravim da igram tenis, kako moji mišići ne bi zaboravili da su aktivni“, rekla je Belinda Benčić, švajcarska teniserka.

Benčićeva, koja je stala u odbranu Novaka Đokovića, koji je bio „na tapetu“ zbog toga što je umesto u „mehuru“ u Melburnu bio u Adelejdu, zajedno sa još nekoliko povlašćenih igrača.

„Meni je od svega toga gore to što u zvaničnim hotelima neko ima veliku sobu, a neko malo. Ja sam dobila bicikl, neko nije. To nije fer“, dodala je ona.

​Paula Badosa Gilbert bila je jedna od retkih koji su dobili pozitivan test na koronu, a dodatnu nelagodnost napravili su joj organizatori.

„Osećam se napušteno jer nisam dobila opremu za trening koju sam tražila pre pet dana. Nisu mi rekli ni koju vrstu virusa imam, ne znam ništa o turniru“, rekla je ona.

Problem je, kao i većini, pravila neadekvatna hotelska soba.

„Prva stvar koju vam preporučuju kada imate virus je da provetravate sobu, ali ja u svojoj sobi nemam prozore. Soba jedva da ima 15 kvadratnih metara“, priča Špankinja.

„Potpuno sam fizički nespremna. Ako budem mogla da napustim sobu 31. januara, imaću samo nedelju dana da se spremim (za Australijan open). Ako to bude 5. februara, onda će biti nemoguće spremiti se“.

Ruska teniserka Veronika Kudermetova - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2021
Teške optužbe iz Rusije na račun Australijanaca: „Obmana ili slučajnost?“

Nakon što je novonastalu situaciju u Australiji iskoristio da „bocne" Novaka, drugi teniser planete Rafael Nadal je podsetio na isti problem kao i većina kolega i koleginica.

On je, kao jedan od pomenutih privilegovanih, umanjio važnost toga što nije u „mehuru" u Melburnu.

„Priča se o tome da su u Adelejdu bolji uslovi, ali nisam čuo ni od koga u Melburnu da se žali zbog toga što neki igrači imaju mnogo bolje sobe od drugih. Nisam čuo da se isti ti koji se žale na navodno bolje uslove u Adelejdu, žale i na uslove igrača koji uopšte ne mogu da treniraju“, izjavio je „Bik sa Majorke“.

Opleo po Australijancima, pa se pokajao: „Isto je kao u zatvoru, samo što imamo internet“ /video/

Novak je svog prijatelja spasao „zatvora“ /foto/

Raonićev karantin uz sećanje na ćevape iz Kanade

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala