Sve što je potrebno da znate o „australijskoj teniskoj ludnici“

© AP Photo / Mark SchiefelbeinĐoković po osvajanju titule na Australijan openu 2019.
Đoković po osvajanju titule na Australijan openu 2019. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako je teniska sezona zvanično već počela, Novak Đoković i ostatak elite se tek spremaju za prve korake. Prilika za to će im biti nekoliko izuzetno popunjenih nedelja u Australiji.

Gledaoci će priliku da gledaju najbolje od najboljih imati krajem januara, a jedan od aktera će biti upravo najbolji teniser planete.

Đoković će biti deo egzibicionog turnira u Adelejdu, gde je uz „odabrano društvo“ proveo karantin, koji će se održati januara.

U Adelejdu će učestvovati tri najbolja tenisera na svetu – Novak, Rafael Nadal i Dominik Tim, a na pomenutom turniru će im se pridružiti i Rafin sparing partner, Italijan Janik Siner.

Egzibiciju će otvoriti Đoković i Siner, 29. januara u 3.30 ujutru po našem vremenu, dok će u večernjem terminu rekete ukrstiti Nadal i Tim.

Publika u Adelejdu će imati priliku da gleda i teniserke. U dnevnom terminu sastaće se Serena Vilijams i Naomi Osaka, dok će nešto kasnije na teren izaći Ešli Barti i Simona Halep.

Sledeći na programu australijskog teniskog leta su turniri u Melburnu iz Serije 250, specijalno improvizovani za ovu sezonu.

Turniri pod imenom Melburn 1 i Melburn 2, odnosno Grejt oušn roud open (Great Ocean Road Open) i Mari river open (Murray River Open) na programu su od 1. februara.

Što se tiče srpskih tenisera, našu zemlju će na Grejt oušn roudu predstavljati Viktor Troicki, dok će na Mari riveru učestvovati Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Dan kasnije počinje i ATP kup, koji se igra takođe u Melburnu, gde ćemo ponovo imati priliku da gledamo Đokovića, ali i Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića i Nikolu Ćaćića.

​Srbija takmičenje počinje 2. februara, kada igra protiv Kanade. Novak se sastaje sa Denisom Šapovalovim, a Dušan sa Milošem Raonićem. Posle toga sledi dubl, u kojem još nije tačno poznato ko će učestvovati.

Posle dana pauze Srbija igra sa Nemačkom. Đoković igra protiv Saše Zvereva, a Lajović protiv Jan-Lenarda Štrufa. Nakon toga, ponovo, sledi dubl.

Podsetimo, ATP kup je ove godine sačinjen od četiri grupe sa po tri reprezentacije, a samo najbolje će proći u polufinale. Naša reprezentacija brani titulu.

I protiv Kanađana i protiv Nemaca naša ekipa otvara program tog dana na „Rod Lejver areni“, tačno u ponoć po srednjeevropskom vremenu.

Kao „glavno jelo“ dolazi Australijan open, koji počinje 8. februara, odnosno u noći između sedmog i osmog za gledaoce sa našeg područja.

AO će trajati sve do 21. februara, a od naših tenisera imaćemo prilike da gledamo – Đokovića, Lajovića, Krajinovića, Kecmanovića, Đerea i Troickog.

Rafaerl Nadal i Novak Đoković - Sputnik Srbija
Nadal napao Đokovića

Što se teniserki tiče, Nina Stojanović se kvalifikovala putem renkinga, dok je Olga Danilović zaslužila plasman preko kvalifikacija.

Nalik muškarcima, nedelju dana pred početak Australijan opena i na VTA turu će se održati dva turnira.

U pitanju si Gipslend trofi (Gippsland trophy) i Jara veli klasik (Yarra Valley Classic), na kojima učesnice još nisu poznate.

Oba turnira su iz kategorije VTA 500, počinju 31. januara i traju do 6. februara.

Tihi ubica iz Rusije /video/

„Đoković je jedini stao za nas, a oni su ga nokautirali“

Raonićev karantin uz sećanje na ćevape iz Kanade

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala