Tresu se Pirineji: Mesijev faraonski ugovor uništio Barselonu, spremaju se tužbe

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaOd njega se najviše očekuje i od njega najviše i zavisi - Leo Mesi
Od njega se najviše očekuje i od njega najviše i zavisi - Leo Mesi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Španija i Katalonija su na nogama, a razlog je ponovo Leo Mesi! Ipak, ovoga puta nije u pitanju odlazak iz Barselone, već ekskluziva koju je lansirao ugledni "Mundo Deportivo" objavivši da je Leo Mesi od 2017. godine do danas na ime faraonskog ugovora zaradio preko 500 miliona evra.

Astronomska plata argentinskog umetnika u kopačkama iznosi 138 miliona evra po sezoni, što je izazvalo žestoke reakcije.

Španci su  priču objavili posle višemesečnog detaljnog istraživačkog rada, objavivši je pod naslovom „Faraonski ugovor Lea Mesija koji je uništio Barselonu“.

Ipak, sa „Kamp Noua“ su se ekspresno oglasili, demantujući da je pomenuti ugovor uništio klub koji je pred bankrotom.

​„Mesi je zaradio svaki evro koji mu je Barselona platila. Nije nas uništio, naprotiv. On je najbolji igrač u istorijji kluba i želimo da zauvek ostane sa nama“, objavio je na Tviteru Font, jedan od trojice kandidata za novom predsednika Katalonaca.

A, kakav je zapravo ugovor potpisao Leo Mesi te 2017. godine i šta se sve u njemu nalazilo, sada je poznato do najsitnijih detalja, zbog čega prema pisanju španskih medija, klub i sam Mesi prete tužbama, jer je sve to bila strogo čuvana tajna.

Prema tvrdnjama „Munda Deportiva“ Mesi je već naplatio gotovo 92 odsto pomenutog iznosa od 555.237.619. Do sada je Argentinac inkasirao 511 miliona evra, a poznato je i šta mu je isplaćeno.

​U zagarantovanom delu osnovnog ugovora, zarada je iznosila 61.328.520 evra.

Kada je reč o promenljivim segmentima, koji mogu da variraju u zavisnosti od rezultata kluba i Mesijevog ličnog učinka, oni su sledeći:

Za 60 odsto odigranih utakmica 1.656.034 evra

Za plasmane u Ligu šampiona: 1.656.034 evra

Za plasmane u osminu finala Lige šampiona: 946.305 evra

Za plasmane u četvrtfinale Lige šampiona: 1.419.458 evra

Za plasmane u polufinale Lige šampiona: 1.419.461 evro

Za plasmane u finale Lige šampiona 1.419.461 evro

Za osvajanje Lige šampiona: 3.548.644 evra

Za osvajanje Primere: 2.365.766 evra

Za osvajanje Kupa Kralja: 591.442 evra

Za osvajanje nagrade FIFA najbolji igrač: 591.442 evra

Uz to, isplaćene su i krajnje nestvarne sume za samu obnovu ugovora, za vernost, i to u iznosu od 164.181.712 evra.

Od čega je 97.941.250 evra bilo samo za obnavljanje prethodnog sporazuma, a Mesiju je za lojalnost isplaćeno dodatnih 66.240.462 evra.

Jasno je da tu čitavoj priči koja je poput atomske bombe uzdrmala Pirineje. Ima još!

Barselona je imala pravo da koristi "lik i delo" Lionela Mesija, a Argentinac je i to „masno“ naplatio - 10.822.689 evra, da bi na sve dosad navedeno inkasirao još dodatnih 2.755.419 zbog broja odigranih mečeva, uspeha u Ligi šampiona i brojnih nagrada.

Za sam potpis sa katalonskim divom, koji je trenutno u katastrofalnoj finansijskoj situaciji, Mesiju je pripalo 17.283.750 evra, kao i dodatnih 11.689.493 za „lojalnost“ Barseloni.

I baš kao što se očekivalo, samo nekoliko sati pošto je „Mundo Deportivo“ lansirao ekskluzivu, oglasili su se čelnici Barselone. U pitanju je saopštenje kluba, koji se ogradio da nije imao bilo kakvu ulogu u objavljivalju pomenutih detalja ugovora sa Leom Mesijem.

„FK Barselona kategorički odbacuje bilo kakvu odgovornost u vezi sa objavljivanjem profesionalnog ugovora igrača sa klubom. Žalimo zbog informacije koja je objavljena u listu Mundo Deportivo, a koja se odnosi na ugovor potpisan između Barselone i igrača Lionelea Mesija, s obzirom na to da se radi o poverljivom dokumentu koji se čuva na osnovu poverenja o tajnosti između dve strane", poručuje iz uprave Barselone.

U saopštenju Katalonaca navode da je spremna i tužba.

Bivši italijanski fudbaler Antonio Kasano - Sputnik Srbija
Zbog nutele se ugojio 14 kilograma, vređao trenere i odlazio u penziju tri puta

„Barselona će preduzeti sve akcije protiv lista Mundo Deportivo, zbog nemerljive štete koja je naneta i koja je prouzrokovana objavljivanjem vesti. Barselona izražava apsolutnu podršku Lionelu Mesiju, posebno u smislu toga što je pokušan da se naruši njegov imidž i našteti odnosima sa klubom u kom je radio i postao najbolji igrač sveta u istoriji fudbala“, istakli su iz Barselone.

​Prema pisanju španskih medija, Mesi je, navodno, osim „Munda Deportiva“ spreman da tuži i klub, s obzirom na to da su uz dva službenika, još svega tri lica - bivši predsednik Đozep Marija Bartomeu, Oskar Grau i Karles Tuskets znali sve detalje ugovora.

► Da li je „revolucija“ rešenje za uzdrmane velikane?

► Uništavanje fudbala u kolevci fudbala

► Zvezdini Italijani napravili šou na pripremama /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala