Zbog nutele se ugojio 14 kilograma, vređao trenere i odlazio u penziju tri puta

© AP Photo / PAUL WHITEBivši italijanski fudbaler Antonio Kasano
Bivši italijanski fudbaler Antonio Kasano - Sputnik Srbija
Pratite nas
Antonio Kasano, bivši italijanski fudbaler, iza sebe ima karijeru kakvu malo koji profesionalni sportista može da se pohvali.

Ipak, Italijan zbog „lude“ glave nikada nije uspeo da ispuni sav potencijal, te nas s vremena na vreme podseća zašto nije uspeo da dostigne visine koje su mu mnogi predviđali.

Kasano je u nedavnom razgovoru sa Kristijanom Vijerijem i Fabiom Kanavarom pričao o iskustvu iz Real Madrida gde se za sedam meseci ugojio 14 kilograma. Razlog? Nutela.

„Kapelo me izveo iz tima i za sedam meseci dobio sam 14 kilograma. Jedan od sponzora u Real Madridu bila je Nutela i svakog meseca su nam davali po pet kilograma. Jeo sam Nutelu pravo iz tegle. Na kašiku“, opisao je Kasano.

Bivši italijanski fudbaler proveo je u Madridu godinu dana, u drugoj je otišao na pozajmicu u Sampdoriju i više se nije vraćao u „kraljevski klub“.

Kasano je i ranije pričao o iskustvu iz prestonice Španije.

„Kada sam prešao u Real trebalo je da zamenim Luisa Figa i Majkla Ovena, dva osvajača 'Zlatnih lopti'. To je značilo da treba da budem neko bitan. Tada sam imao 23 godine i tamo sam upoznao dvojicu najboljih igrača na svetu, Zidana i Ronalda. Mnogi bi platili da igraju u tom Realu. Ja nisam igrao i žalio sam se. Bio sam besan na sve ni zbog čega“, rekao je pre nekoliko godina za “Kanal fudbal”.

U to vreme trener Reala bio je njegov sunarodnik Fabio Kapelo sa kojim je imao česte svađe.

„Jednog dana, Kapelo me je izveo i ja sam 'poludeo' u svlačionici. Vređao sam ga na španskom i italijanskom bez ikakvog razloga. Posle godinu dana svađanja sa svima sam otišao“, kaže Kasano, koji je okačio kopačke o klin u septembru 2017. godine.

Priča o Kasanovom povlačenju iz fudbala je posebna stvar. Italijan čak tri puta odlazio u penziju, a 2017. i poslednji put kada je posle samo sedam dana raskinuo ugovor sa Veronom.

Karijeru je krenuo u Bariju, igrao je za Romu, pomenuti Real i Sampdoriju, ali i Milan, Inter, Parmu i na kraju je kratko bio član Verona za koju nije upisao nijedan nastup.

Posedovao je veliko fudbalsko znanje, kada je bio fokusiran samo na to bilo je uživanje gledati ga, ali nije imao glavu i velika je šteta što nikada nismo videli Antonija Kasana u punom sjaju.

Uništavanje fudbala u kolevci fudbala

Vidićeva „noćna mora“ je promenila izgled i „puca“ od mišića

Ne valja vam posao

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala