Stanković sumirao pripreme – pričao o Kataiju, Pavkovu, Falku...

© AP Photo / MARKO DJURICATrener Crvene zvezde Dejan Stanković na meču protiv Hofenhajma
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković na meču protiv Hofenhajma - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, sumirao je za klupsku televiziju utiske na kraju priprema, počev od Kipra do Turske.

Posle serije pobeda bez primljenog gola u Antaliji, Dejan Stanković se osvrnuo i na „generalku“ i na remi sa Šahtjorom - 0:0.

„Drago mi je što smo završili pripreme bez primljenog gola. Utisak mi je da su momci sebe mogli i protiv Šahtjora da nagrade pogotkom, ali nije bilo lako igrati protiv tako dobre ekipe. Nisu oni džabe u Ligi šampiona, ali smo uspevali da im odgovorimo na sve što su demonstrirali u igri", počeo je izlaganje perspektivni strateg srpskog šampiona.

​Stanković nema dilemu da će Filipo Falko biti top pojačanje kluba s „Marakane", smatra da Aksel Bakajoko može dodatno da podigne nivo igre, a raduje ga i povratak Milana Pavkova.

„Falko je momak kojeg poznajem iz Italije. Prošle godine bio je i deo reprezentacije, tražio ga je veliki broj klubova, ali sam srećan što smo reagovali i što je kod nas“, poručio je Stanković.

Svakako da je neizbežna tema bio najbolji igrač Crvene zvezde Aleksandar Katai, čiji oporavak ide na bolje.

Dijego Falčineli - Sputnik Srbija
Zvezdina „nula“ sa učesnikom Lige šampiona za kraj priprema

„Sa Kataijem ide dosta dobro. Imaće preglede kada se vratimo u Beograd i nadam se da će nam već protiv Novog Pazara biti dostupan. Koliko će moći da igra to ćemo videti, ali radimo na tome da ga uključimo u trenažni proces i konkurisanje za startnu postavu“, objasnio je Dejan Stanković.

Na kraju izlaganja on je poručio da će nastaviti trend da mlađi fudbaleri dobijaju šansu.

„Moj stav i stav kluba je takav da za mlade igrače uvek mora da ima mesta, ali oni moraju da rade i da napreduju, a ne da se zadovoljavaju time što treniraju sa prvotimcima Crvene zvezde ili što su debitovali. Rekao sam više puta da kada obučeš crveno-beli dres, više te niko ne pita za godine i tada nema izgovora“, zaključio je razgovor za Crvena zvezda TV Dejan Stanković.

► Tresu se Pirineji: Mesijev faraonski ugovor uništio Barselonu, spremaju se tužbe

► Zvezdini Italijani napravili šou na pripremama /video/

► Da li je „revolucija“ rešenje za uzdrmane velikane?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala