Zvezdina „nula“ sa učesnikom Lige šampiona za kraj priprema

© Foto : FK Crvena zvezdaDijego Falčineli
Dijego Falčineli - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su utakmicu bez golova sa ukrajinskim Šahtjorom na pripremama u Antaliji.

Trostruki uzastopni šampion Srbije mleo je redom na pripremama u Turskoj, gde je na prva tri meča imao fascinantnu gol-razliku 10:0.

Redom su padali poljski Slask (4:0), zatim ruska UFA (1:0) i Akademija Pandev (5:0) iz Severne Makedonije, da bi usledila „generalka“ sa Šahtjorom, učesnikom ovogodišnje Lige šampiona.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izveo je u poslednjoj pripremnoj utakmici najjači sastav, koji bi uz novajliju iz Lećea Filipa Falka, mogao da istrči na megdan Milanu u šesnaestini finala Lige Evrope 18. februara.

Borjan je bio među stativama, a osim njega na terenu su se našli: Degenek, Bakajoko, Falčineli, Gajić, Ivanić, Milunović, El Fardu Ben, Nikolić, Rodić i Sanogo.

I baš kao što se očekivalo, usledila je prava takmičarska i neizvesna utakmica. Crveno-beli su nadigrali ukrajinskog velikana. Već na samom startu, posle svega 70 sekundi Zvezda je mogla da stigne do prednosti preko Bena, ali je iskusni čuvar mreže Pjatov bio na visini zadatka.

S druge strane, „rudari“ su u nekoliko navrata pokušali da ugroze gol Borjana preko Konopljanke i Marlosa, ali bezuspešno.

Tim Dejana Stankovića, koji brusi formu, za veliki ispit sa sedmostrukim prvakom Evrope - Milanom, bio je možda i najbliži postizanju pogotka u prvom poluvremenu u 20. minutu, kada je Mirko Ivanić pogodio prečku.
Od njega se najviše očekuje i od njega najviše i zavisi - Leo Mesi - Sputnik Srbija
Tresu se Pirineji: Mesijev faraonski ugovor uništio Barselonu, spremaju se tužbe

Impresivan je bio i Borjan, koji je u 31. minutu maestralno odbranio udarac Tetea.

Zvezda koja je bila bolji rival, odlično je otvorila drugo poluvreme, s obzirom na to da je težište igre uglavnom bilo na polovini Šahtjora.

Na najozbiljniju priliku u drugom delu susreta čekalo se sve do 67. minuta kada je Gajić uposlio Dijega Falčinelija, a Italijan je pokušao sa desetak metara, ali je rezervni golman Trubin uspeo da zaustavi taj pokušaj.

Na kraju remi bez golova u sudaru dve iskusne ekipe koje igraju odličan fudbal na evropskoj sceni ove sezone, s tim što Dejan Stanković može da bude zadovoljan odrađenim pripremama u Turskoj, gde šampion Srbije na četiri utakmice nije kapitulirao.

Nema dileme da je Zvezda „naštelovana“ za prolećni deo Superlige, kao i evropske izazove koji je očekuju. 

► Zvezdini Italijani napravili šou na pripremama /video/

Stigao je – Zvezda jača za Falka!

► Zvezda se blindirala za Milan

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala