O agresiji i provokacijama na protestima u Moskvi: Poziv da se zaštiti i policija /video/

© Sputnik / Evgeniy Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPolicija na protestima u Moskvi
Policija na protestima u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ombudsman za ljudska prava u Rusiji Tatjana Moskaljkova istakla je akte agresije i provokacije na protestima u Moskvi, naglasivši da je potrebno da se zaštite, ne samo prava učesnika, već i prava pripadnika policije.

Kao zaštitnik ljudskih prava u obavezi sam da štitim, ne samo učesnike neodobrenih akcija, već i pripadnike Ruske garde, Ministarstva unutrašnjih poslova koji se nalaze na dužnosti", rekla je Moskaljkova.

Ona je naglasila da akti agresije, neadekvatne akcije i direktne provokacije, po njenom mišljenju, neizbežno vode ka sukobima, konfliktima i haosu.

"Sve to veoma podseća na akcije zastrašivanja, a ne na dijalog, tim pre ne na borbu za ljudska prava...Neprestano primam obraćanja, vruća linija radi 24 časa. Ali, još jednom pozivam na dijalog", zaključila je ona.

Podsećamo, danas su, drugu nedelju zaredom u više gradova Rusije održani neodobreni protesti podrške ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom. Najveći broj se okupio u Moskvi i Sankt Peterburgu. U Moskvi je bilo više hiljada ljudi. Međutim, već je skoro sve završeno. Već sve metro stanice u centru grada normalno funkcionišu.

Na društvenim mrežama je objavljeno više snimaka napada demonstranata na pripadnike policije. U Sankt Peterburgu je jedna osoba tim povodom i privedena.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala