„Partizan je igrao Fajnal-for sa ekipom koja je za godinu dana primila četiri plate“ /video/

© Sputnik / Aleksandar MilačićPredsednik KK Partizan Ostoja Mijailović
Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, rekao je gostujući u Sputnjik sport „Miljanovom korneru“ da je u kontaktu sa legendama kluba, Željkom Obradovićem, Duškom Vujoševićem, Draganom Kićanovićem...

On je otkrio i da će Partizan u od sledeće sezone promeniti strategiju i da će se „vratiti starim vrednostima“.

Bivši trener KK Partizan Duško Vujošević - Sputnik Srbija
Vujošević: Partizan je u stanju indukovane kome

Iako je odnos uprave na čelu sa Mijailovićem i Vujoševića bio turbulentan, predsednik Partizana navodi da je legendarni trener bio veoma korektan u prethodnom periodu, uprkos velikim dugovanjima kluba prema njemu.

„Sve vreme je Duško bio jako korektan, njemu se dugovalo oko 400.000 evra, a sada se duguje još možda 20 odsto. Bio je jako korektan, a da li će se vratiti u klub, uvek možemo da pričamo o tome. Ja se čujem i sa Željkom Obradovićem i sa Duškom i sa Draganom Kićanovićem, sa svim tim legendama Partizana. Da li će se neko od njih vratiti, uvek postoji mogućnost, zašto se ne bi vratili. Većina njih je veći Partizan od mene, oni su gradili istoriju“, rekao je Mijailović.

Predsednik Partizana je naveo i da klub danas i dalje plaća igrače i trenere, što su dugovi koji traju više od decenije.

„Mi smo danas isplatili redovne plate, danas su dobili plate Duško Vujošević, Velimir Gašić, Boris Dalo, Nikola Milutinov, Milenko Tepić, Slavko Vraneš, Aleks Marić, timovi iz 2010, 2011, 2012. godine su dobili plate. Mi plaćamo trofeje od pre deset godina, plaćamo i igrače koji nisu odigrali ni 15 minuta u Partizanu kao Mekadu, Pejners, Reding. Ja sam se radovao tituli iz 2010. godine, a sada je mi plaćamo. Sada su plate redovne, a Vujošević je igrao Fajnal-for Evrolige sa ekipom koja je za godinu primila četiri plate, recimo Boris Dalo je za dve godine primio četiri plate“.

Govoreći o strategiji, rekao je da je aktuelna sezona, u kojoj tim beleži loše rezultate, posledica prethodne koja je prekinuta zbog pandemijskih okolnosti.

„Ne želim da se takmičim sa ekipama koje imaju neograničene budžete, koje mogu da plate strance duplo više od nas, da se borimo sa menadžerskim uticajima... Vratićemo se našim vrednostima, Partizan je košarkaška kultura u Srbiji i hoćemo da se vratimo na to. Nije Partizan trenutna tabela, nije Partizan neuspeh u ABA ligi, nikome nije lepo što se ovo dešava, ni meni, ni mojoj deci kao navijačima Partizana. Nisam se predao, niti ćemo da se predamo. Jurili smo rezultate u poslednje tri, četiri godine, strategija je da ne jurimo, da nastavimo da se borimo drugim konceptom jer klub nije klub ako se ugasi jednom trojkom Nolana Smita“, zaključio je Mijailović.

► „Munja“ dominira u Poljskoj i za Sputnjik otkriva ko je novi Amerikanac u Partizanu

► Slavko Vraneš se seća 6. januara 2010, Duletovih ulazaka u svlačionicu i „Časova ljubavi“

► Šampionska matematika Duška Vujoševića /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala