Vujošević: Partizan je u stanju indukovane kome

© Sputnik / Maša RadovićBivši trener KK Partizan Duško Vujošević
Bivši trener KK Partizan Duško Vujošević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Duško Vujošević, najbolji trener u istoriji Košarkaškog kluba Partizan, govorio je o trenutnom stanju svog bivšeg kluba.

Crnogorski stručnjak je najtrofejniji strateg u istoriji kluba iz Humske, koji je vodio prvo sezone 1990/91, potom od 2001. do 2010, a onda i od 2012. do 2015. godine.

Osvojio je 12 titula prvaka države, pet nacionalnih kupova i pet titula regionalne ABA lige. Takođe u svojim vitrinama imao jedan Kup Radivoja Koraća, kao i titulu prvaka Evrope sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije.

Zbog svega toga, Vujošević je idealni trener crno-belih, kojeg navijači i dalje priželjkuju na klupi svog tima, a u intervjuu za magazin "Reflektor" je otkrio i idealnu petorku Partizana.

"Teško (je reći)... Idealna petorka bi možda bila: Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Vlade Divac i Nikola Peković", izjavio je Vujošević.

Tokom karijere je vodio veliki broj stranaca u Partizanu, ali su dvojica ostavila najveći utisak.

Bogdan Bogdanović na meču protiv Češke - Sputnik Srbija
Da li je Bogdan napravio grešku?

"Prvi je Blejk Step, koji je radio sve što je bilo potrebno timu, igrao na poziciji i jedan i dva, sedeo na klupi bez pogovora, a nekad igrao i povređen. Drugi je Lorens Roberts iz one generacije koja je igrala F4 Evrolige", priča Vujošević i dodaje da nisu svi stranci – stranci.

"Igrače koji su dolazili kod nas kao klinci od 16-17 godina i koji su učili srpski jezik, istinski zavoleli Partizan, trpeli neredovna primanja i druge probleme, ja ne smatram stranca. Bertans, Veseli, Vesterman, Lovernj ili Dalo su deca Partizana, njih najviše volim, ali oni nisu stranci".

Što se tiče trenutnog sastava Partizana, mesta u Duletovom Partizanu bi bilo. Možda.

"Kako ne, tu su pre svega Trifunović, Zagorac, Jaramaz i Mozli. Naravno, morali bi da koriguju ponašanje i odnos prema radu, ali po potencijalu bi svakako imali mesta u nekoj mojoj ekipi".

Ako pitate navijače Partizana koji im je poraz bio najbolniji, svi će vam dati isti odgovor, pa tako i Vujošević.

"Polufinale F4 sa Olimpijakosom i ona sa Cedevitom u ABA ligi", prisetio se trofejni stručnjak.

Podsetimo, crno-beli su na Fajnal-foru Evrolige 2010. godine izgubili u polufinalu tako što je Miloš Teodosić promašio celu konstrukciju koša, pa je lopta uz mnogo sreće uletela u ruke Džoša Čildresa.

Četiri godine kasnije u ABA ligi, u meču koji je odlučivao o tome ko će ići u Evroligu, Nolan Smit je ugasio nadu beogradskog giganta trojkom sa pola terena uz zvuk sirene.

Za kraj je odgovorio na pitanje da li će Partizan preživeti sve što mu se dešava.

"Preživeti hoće, ali već je doveden u stanje indukovane kome. Ali, hoće preživeti. Partizan je veliki. Nijedan pojedinac ne može da da ugasi taj klub. Preživeće, preživeće. Neka neprijatelji Partizana pogledaju 'Rat zvezda', epizodu 'Imperija uzvraća udarac', podvukao je Vujošević.

„Munja“ dominira u Poljskoj i za Sputnjik otkriva ko je novi Amerikanac u Partizanu

Ko su anonimusi koji su umalo šokirali Jokića? /video/

Inspirišuća priča Amerikanca – od horor povrede do rekorda karijere /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala