Hteli da se napiju, pa popili antifriz: Američki vojnici završili u bolnici /video/

© AP Photo / Mark WilsonVojska SAD
Vojska SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedanaest aktivnih američkih vojnika završilo je u bolnici pošto su popili antifriz, misleći da je alkoholno piće. Dvoje od 11 pripadnika američke vojske trenutno je zbog toga na intenzivnoj nezi.

Vojnici su popili antifriz dok su bili na desetodnevnoj vežbi u kasarni Fort Blisu u Teksasu, saopštila je američka vojska, prenose lokalni mediji.

Oni su pomislili da se radi o alkoholnom piću i uskoro im je pozlilo, pa su prebačeni u bolnicu.

„Svi vojnici kojima je pozlilo prebačeni su u vojnu bolnicu, a dvoje je u ozbiljnom stanju i na intenzivnoj su nezi“, rekla je potpukovnik Ali Pejn, portparol Fort Blisa. Dodala je da je drugih devet i dalje na opservaciji i da im se rade analize.

Pejnova je navela da vojna pravila zabranjuju upotrebu alkohola tokom vežbi, te da je antifriz u kasarnu dospeo “van autorizovanih kanala distribucije”.

Pukovnik Šona Skali, načelnica vojne bolnice, kaže da se zdravstveno stanje vojnika popravlja, preneo je Si-Bi-Es.

Ona je dodala da unošenje etilen-glikola, koji je glavni sastojak antifriza, može dovesti do ubrzanog propadanja bubrega, pa čak i otkazivanja organa u slučaju veće količine u organizmu.

Nije objavljeno koliko su antifriza američki vojnici popili.

Svi vojnici koji su završili u bolnici pripadaju 11. brigadi protivvazdušne artiljerije u Fort Blisu. Među njima su jedan oficir, dva podoficira i osam vojnika, svi aktivni pripadnici vojske.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala