Zvezda se mučila i na kraju je i Asvel „ugasio“

© Foto : KK Crvena zvezdaZvezda Asvel košarka
Zvezda Asvel košarka  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su novi poraz u Evroligi, a ovoga puta od njih je bio bolji Asvel rezultatom 81:78 (25:23, 20:15, 12:18, 24:22) u dvorani „Aleksandar Nikolić".

Šteta, mogla je Zvezda bolje i više, ali je nedostajalo koncentracije i boljih rešenja u samom finišu kada se rešavalo pitanje pobednika.

Tim Dejana Radonjića je tokom većeg dela susreta jurio zaostatak za Francuzima, uspeo je da uhvati priključak krajem treće deonice, da ima odličnu situaciju pred poslednjih deset minuta i konačni rasplet, ali piše se novi poraz. 

Srpski šampion ušao je u meč bez Amerikanca Džonija O'Brajanta koji je suspendovan zbog svađe sa trenerom Radonjićem u meču sa Efesom.

Zvezda, koja je ostala na sedam pobeda, uz čak 16 poraza u elitnom takmičenju, nekako je s grčom ušla u meč sa Asvelom, koji je 14. na tabeli Evrolige.

Igralo se otvoreno, sa puno koševa na obe strane, pa je prva četvrtina pripala Francuzima rezultatom 25:23 u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Identičan razvoj stvari i u nastavku, gde su gosti bili efikasniji i koncentrisaniji, te su na poluvremenu imali sedam poena prednosti.

​Nije se Zvezda koja je u prethodnom kolu poražena od Efesa, predavala, već kako je vreme odmicalo, crveno beli su podizali nivo igre.

Stegla je Zvezda odbranu, dok su košarkaši Asvela počeli da komplikuju u napadu, te su crveno-beli uspeli da „istope" prednost rivala i da u trećoj deonici priđu na svega poen zaostatka - 57:56.

​Blistali su u tim trenucima Ognjen Kuzmić i Dobrić, koji je imao maestralnih „krađa“ lopte. Upravo je Dobrić uz Korija Voldena sa 17 poena bio najefikasniji u taboru srpskog predstavnika, ali to nije bilo dovoljno da se odgovori motivisanom Asvelu, koji je sa 22 poena predvodio maestrani Kol.

​Crveno beli su uspeli da se vrate posle minusa od 15 poena, imali su i šut za produžetak, ali je Džordan Lojd u dva navrata bio neprecizan, te su Francuzi upisali bitnu pobedu, a Zvezdu ostavili zakucano za samo dno tabele Evrolige - 78:81.

Standings provided by SofaScore LiveScore

► Zvezda je dobila novog rivala – ljutog, motivisanog i pojačanog

► Partizane, gde su ti igrači?

► Prekinuta tradicija – Kup Radivoja Koraća se seli u Novi Sad

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala