Skandinavsko finale: Danci srušili Špance, sa Šveđanima za titulu prvaka sveta

© REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANYDanska rukomet
Danska rukomet - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rukometaši Danske pobedili su u izuetno napetom i uzbudljivom polufinalu selekciju Španije na Svetskom prvenstvu - 35:33. Na taj način zakazano je skandinavsko finale, u kojem će snage odmeriti sa Šveđanima, koji su bili uspešniji od Francuza - 32:26.

Primakao se kraj Svetskog prvenstva u rukometu koje se održava u Egiptu, a za titulu najbolje selekcija na planeti boriće se Skandinavci!

Francuski rukometaš Nikola Karabatić  - Sputnik Srbija
Francuzima je prijao šamar od Srbije – ko će u finale Svetskog prvenstva?

U petak je prvo Švedska s ubedljivih šest razlike porazila Francuze (32:26), a blistao je levokrilni napadač Deska, koji je u drugom poluvremenu dao pet golova, da bi u pravoj drami reprezentacija Danske izašla na kraj sa žilavim Špancima - 35:33.

Blagi favoriti bili su Danci u pomenutom drugom finalu i uspeli su da opravdaju tu ulogu. Na poluvremenu su vodili 18:16, i uspeli su do kraja da održe prednost od dva gola.

U dramatičnom meču odigranom u Kairu, Danci su posle prave drame, ali treba biti realan i priznati da je olimpijski i svetski šampion vodio tokom čitavog meča.

„Furija“ je pokušala da priđe, ali praktično je to bilo nemoguće zahvaljujući neverovatnom Mikelu Hansenu, koji je postigao 12 golova. Magnus Jensen je postigao sedam.

S druge strane u redovima Španije, Danijel Dušebajev je sedam puta pogodio mrežu rivala, Adrijan Figeras šest, dok se pet puta u strelce upisao Horhe Makeda.

U velikom finalu Skandinavci će u nedelju, 1. februara odlučivati o tome ko će biti novi-stari prvak sveta.

► Saopštenje iz Ljubljane: Dvanaest rukometaša je otrovano hranom na SP u Egiptu

► Skandal na Svetskom prvenstvu – domaćini otrovali Slovence?!

► „Džin“ iz Konga je osvojio srca ljubitelja sporta

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala