Francuzima je prijao šamar od Srbije – ko će u finale Svetskog prvenstva?

© AFP 2023 / OLE MARTIN WOLDFrancuski rukometaš Nikola Karabatić
Francuski rukometaš Nikola Karabatić  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rukometaši Francuske i Švedske (17.30), odnosno Španije i Danske (20.30) igraju u petak polufinala Svetskog prvenstva u rukometu.

Šampionat sveta došao je do same završnice i pred nama su utakmice koje će odlučiti finaliste. Sa jedne strane Francuzi i Šveđani, a sa druge Španci i branioci trofeja – Danci.

Prvenstvo do sada nije razočaralo, štaviše videli smo veliki broj kvalitetnih i dramatičnih utakmica, te ljubitelji ovog sporta željno iščekuju duele.

U prvom polufinalu igraju Francuska i Švedska, reprezentacije koje do sada nemaju niti jedan poraz na šampionatu. Za „trikolore“ je to donekle očekivano, dok za Šveđane nije jer u Egipat nisu došli sa prevelikim ambicijama.

Ipak, ni Francuzi nisu imali ubedljiv uvod u prvenstvo jer su u kvalifikacijama za EP, nekoliko dana pre početka SP, izgubili i igrali nerešeno protiv Srbije.

Te utakmice bile su otrežnjenje za ekipu Gijoma Žila.

„Malo sam se bojao kada sam video ove dve utakmice protiv Srbije u kvalifikacijama za Euro 2022. godine. To nije bio nimalo ugodan uvod u SP. Može se dogoditi da izgubiš na strani, ali kod kuće bod, to nikako nije bilo dobro“, rekao je Nikola Karabatić pre nekoliko dana.

Francuzi su dobili šamar od Srbije, te su u šampionat ušli koncentrisano i u dosadašnjem delu imaju skor 7/0.

Protivnici su im Šveđani koji su sa veoma mladim timom došli u Egipat i trenutno su najprijatnije iznenađenje šampionata. Igraju sjajan rukomet i u četvrtfinalu prilično lako savladali su Katar – 35:23.

Utakmica između Francuske i Švedske trebalo bi samo da bude uvod za spektakl večeri, duel Španaca i Danaca.

Aktuelni svetski prvak preživeo je četvrtfinalnu dramu protiv domaćina Egipta i posle dva produžetaka i jedaneasteraca prošao je među četiri najbolje ekipe.

Protivnik su im Španci koji su neočekivano lako savladali Norvežane – 31:26 – a predvodio ih je Aleks Dušebajev sa osam golova.

Svetsko prvenstvo nije moglo da prođe bez skandala, pošto su Slovenci optužili domaćina da su ih otrovali hranom. Bilo je svačega, ali najvažnije je da se došlo do završnice i ljubitelji rukometa jedva čekaju da utakmice počnu.

Epska drama i nestvarne gluposti na Svetskom prvenstvu! /video/

Saopštenje iz Ljubljane: Dvanaest rukometaša je otrovano hranom na SP u Egiptu

„Džin“ iz Konga je osvojio srca ljubitelja sporta

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala