Đoković odustao od egzibicije, pa ipak zaigrao i uz pomoć Krajinovića pobedio Sinera

© AFP 2023 / MICHAEL ERREYSrpski teniser Novak Đoković
Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, odigrao je jedan set protiv Janika Sinera na egzibiciji u Adelajdu.

Nešto malo pre početka duela između srpskog i italijanskog tenisera saopšteno je da Novak neće igrati na egzibiciji zbog manjih fizičkih problema, te da će umesto njega na teren izaći Filip Krajinović.

To se i desilo, te je Krajinović odigrao prvi set protiv Sinera i dobio ga rezultatom 6:3. Očekivalo se da će Filip odigrati i drugi set, međutim, tada je usledilo iznenađenje – Novak Đoković pojavio se na terenu.

Na egzibicijama je sve dozvoljeno, pa i ovo, te je publika na tribinama bila oduševljena kada je videla prvog reketa sveta.

Novak je izašao na teren, izgledao je dobro i drugi set je dobio istim rezultatom kao Krajinović, pa su zajedničkim snagama pobedili mladog Italijana – 6:3, 6:3.

Đoković nije odigrao prvi set zbog problema sa plikom na šaci desne ruke. Ne radi se o ozbiljnoj povredi i srpski igrač trebalo bi da bude spreman za ATP Kup u Melburnu koji se igra od 1. do 5. februara.

„Imao sam nekoliko tretmana sa fiziom prethodnih dana i nisam se osećao baš najbolje u tom periodu. Ovo je najviše publike na tribinama što sam video u poslednjih 12 meseci. Hvala vam svima, osećali smo se posebno“, otkrio je Đoković posle meča.

Osvajač 17 Grend slemova odigrao je dobar set protiv Sinera, raduje što se pojavio na terenu i sada se samo nadamo da će plik na desnoj šaci da zaraste i da će moći bez problema da igra na ATP Kupu i kasnije Australijan openu.

Novak je svog prijatelja spasao „zatvora“ /foto/

Sve što je potrebno da znate o „australijskoj teniskoj ludnici“

„Novak nije napravio skandal, insistirali su da igramo ovde“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala