Srbija potvrdila sporazum sa Rusijom o saradnji u borbi protiv terorizma

Pratite nas
Skupština Srbije potvrdila je više međunarodnih sporazuma, među kojima je i onaj sa Rusijom o saradnji u borbi protiv terorizma.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je ranije da taj sporazum jača i unapređuje saradnju u oblasti borbe protiv terorizma, i to na sveobuhvatan način putem razmene informacija o terorističkim grupama, njihovim vođama i članovima, o njihovim finansijskim sredstvima i načinima njihovog finansiranja.

Kako je rekao, sve su to informacije koje svakoj bezbednosnoj službi znače mnogo.

U vežbi učestvuje više stotina pripadnika Bataljona za protivteroristička dejstva - Sputnik Srbija
Srbija i Rusija ujedinjene protiv terorizma
„Terorizam je univerzalno zlo kome se možemo suprotstaviti samo tako što stavljamo Srbiju na mapu sveta i imamo što veći broj potpisanih sporazuma“, rekao je Vulin tokom rasprave.

Poslanici su izglasali i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Luksemburga o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, Zakon o potvrđivanju Sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Srbije i Vlade Crne Gore, kao i Zakon o potvrđivanju Izmene Međunarodne konvencije o harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe.

Usvojen je i Zakon o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola Svetske poštanske konvencije, kao i Zakon o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantin, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala