Novaka je nazvao budalom, sada tvrdi da je Srbin njihov vođa

© AP Photo / Mark J. TerrillNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija
Pratite nas
Australijski teniser Nik Kirjos ponovo je govorio o Novaku Đokoviću.

Kirjos je svoju mržnju prema srpskom teniseru nedavno ponovo iskazao, kada ga je nazvao „budalom“.

To nije bio prvi, a neće biti ni poslednji put da Australijanac negativno priča o Srbinu.

Radio je to zbog Adrija tura, radio je to zbog nekih komentara tokom pandemije, a radio je i zbog načina na koji Novak proslavlja pobede.

Ipak, razlog zbog kojeg neretko negativno priča o najboljem teniseru planete nije toliko površan. Barem tako tvrdi u intervjuu za „CNN“.

„Đoković je jedan od vođa našeg sporta. On je, tehnički, Lebron Džejms – po načinu na koji bi postavlja primer svim teniserima“, izjavio je Kirjos.

Podsetimo, Novak nije dobio dobre reakcije javnosti zbog toga što je organizovao turnir (Adrija tur) usred pandemije virusa korona tokom prošle godine.

Podjednako loše je prošao kada je govorio o potencijalno obaveznoj vakcinaciji protiv korone, a opravdanja nikako nije bilo kada je sa persijskim „guruom“ Šervinom Džafarijehom, sa kojim je došao do zaključka da emocijama možete da promenite molekularnu strukturu vode.

​„Neke stvari koje je radio tokom pandemije nisu imale dobar tajming. Znam da svi pravimo greške, svi ponekad sletimo sa puta, ali mislim da moramo da jedni drugima ne dopustimo da budu neodgovorni“, priča dvadesetpetogodišnjak iz Kanbere.

Kirjos tvrdi da to što radi ne radi zbog medijske pažnje, već zbog toga „što je sa tim moralnim vrednostima odrastao“ i „samo želi da pomogne“.

Istini za volju, Đoković nije jedini koga je Nik kritikovao zbog grešaka tokom pandemije, pa je tako „na tapetu“ bio i Saša Zverev, nemački teniser koji je bio deo Novakovog Adrija tura.

Zverev je nedugo nakon odlaska iz Zadra i negativno testa na koronu viđen na jednoj žurci – samo par dana nakon što je obećao da će dve nedelje provesti u izolaciji.

Novak Đoković na meču protiv Medvedeva - Sputnik Srbija
Đoković za dobra dela dobija „šamare“

Australijac ne najskorije Novaka kritikovao zbog toga što je australijskim vlastima poslao pismo sa molbom da se pojedinim teniserima i teniserkama „olabave“ karantinska pravila i dosta neophodna sredstva za treniranje.

„Mi smo kolege, na kraju krajeva. Takmičimo se jedni protiv drugih, deo smo istog sporta. Đokovića niko nije terao da bude odgovoran za svoje postupke. Svi se ponekada malo 'izgubimo', ali mislim da bi on trebalo da ode korak, dva unazad“, dodao je Kirjos.

Teške optužbe iz Rusije na račun Australijanaca: „Obmana ili slučajnost?“

Srbija u odbranu svetske titule kreće u ponoć

„Đoković je jedini stao za nas, a oni su ga nokautirali“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala