Popović: Odnosi s Rusijom odlični, ne mogu da nas posvađaju

© Sputnik / Aleksandar MilačićMinistar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Koliko pojedini predstavnici srpske opozicije žive van realnosti i čine sve da posvađaju Srbiju sa njenim najvažnijim saveznicima, najbolje pokazuje primer samozvanog političara Mlađana Đorđevića, izjavio je ministar i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

„Ovaj čovek, koji svoje ime gradi na iznošenju besmislenih tvrdnji o navodno lošim odnosima Srbije i Rusije, danas iz Moskve ponovo napada sopstvenu državu, misleći da će time dobiti neki politički poen“, naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Koliko su, kaže, besmislene njegove tvrdnje najbolje govori činjenica da u ovim najtežim trenucima za naš narod, Srbija i Rusija pregovaraju o pokretanju proizvodnje ruske vakcine u Srbiji, a uskoro očekujemo i da u našu zemlju budu dopremljene ruske vakcine za koje se bori čitav svet, preneo je Tanjug.

To je, naglašava, svakako rezultat politike koju je prethodnih godina vodio predsednik Vučić i srpska Vlada.

„Krajnje je ponižavajuće doći u Moskvu, napadati svoju državu, iznositi najgrublje neistine o srpskoj državnoj politici u pokušaju da se Srbija i Rusija posvađaju“, naveo je Popović.

Poručio je da građani Srbije veruju predsedniku Srbije i srpskoj Vladi kada grade partnerstvo sa Rusijom upravo zbog toga što su danas najbolji mogući odnosi Srbije i Rusije u novijoj istoriji, upravo zbog toga što ćemo uz pomoć Rusije ojačati naš zdravstveni sistem i sačuvati zdravlje građana, i upravo zbog toga što sa Rusijom radimo na realizaciji niza važnih državnih projekata.

„Takvi kao Mlađan Đorđević nikada neće dobiti podršku građana Srbije, jer nijedan Srbin neće dopustiti da bilo ko posvađa Srbiju sa njenim prijateljem i saveznikom — Rusijom“, zaključio je Popović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala