Vučić: Očekujem pobedu „koalicije za veliku Albaniju“ i velike pritiske na Srbiju

© Tanjug / Filip KrainčanićZastave Albanije i Kosova u Prištini
Zastave Albanije i Kosova u Prištini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje velike pritiske na Srbiju i težak predstojeći period, po pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je gostujući na TV Prva istakao da će na predstojećim izborima na KiM verovatno pobediti snage koje su za tzv. „Veliku Albaniju“, da bi nakon toga krenuli sa ucenama — kako bi kompromis bio da Srbija prizna Kosovo, što bi od Beograda, ističe, tražili i stranci.

„Očekujem velike pritiske na Srbiju. Za nas je važno da pokušamo da stabilizujemo Srpsku listu, da joj sačuvamo snagu i pripremimo se za teške pritiske“, rekao je Vučić.

On je rekao da će na izborima na KiM, raspisanim za 14. februar, verovatno pobediti snage koje su za ujedinjenje Kosova sa Albanijom.

Za Ramuša Haradinaja kaže da je „opasan čovek, ali i ozbiljan političar“, i dodaje da on (Haradinaj) očekuje da Aljbinu Kurtiju, kojeg vidi kao pobednika, zafali jedna partija za većinu i tu vidi mesto za sebe.

Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Radikalizacija u Prištini: Haradinaj preti celom Balkanu – na potezu Zapad

„Onda biste imali tu koaliciju za ‘Veliku Albaniju’. I da ljudi znaju kakva se 'kaša' sprema Srbiji - onda će izaći sa idejom o ‘Velikoj Albaniji’ i početi da nas ucenjuju i da insistiraju da je kompromis da Srbija prizna Kosovo“, rekao je Vučić.

Na konstataciju da Haradinaj već i spominje da bi to trebalo da bude kompromis, Vučić odgovara da ga ne brine to šta prištinski političari kažu, već što će sa tom idejom doći i stranci.

„To je ono što mogu da kažem i što očekujem. Čeka nas užasno teško proleće, leto, jesen. Ali, borićemo se“, poručio je predsednik Srbije, preneo je Tanjug.

Server zna koliko sam odgovoran čovek

Vučić je izjavio da mu je bilo jasno i bez izjava Danijela Servera i Boda Vebera da će američki predsednik Džozef Bajden raditi na „pomirenju“ Zapadnog Balkana.

„Jasno mi je bilo i bez njihovih izjava, a odlično ih znam. Server je onaj koji je rekao da zna dobro šta Vučić hoće i šta neće, zato što zna koliko sam odgovoran čovek“, rekao je Vučić u vezi njegove ranije izjave da dok je predsednik Srbije neće priznati Kosovo.

Vučić je naglasio da Server dobro zna da je on suviše odgovoran da bi takvom stvari obmanjivao javnost.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala