Borbeni avion budućnosti: Rusija pravi novu generaciju lovaca-presretača

© Foto : Screenshot/Sila sa IstokaProjektna vizija lovca MiG-41
Projektna vizija lovca MiG-41 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Preduzeća „Rosteha“ su počela da rade na stvaranju nove generacije lovaca-presretača pod potencijalnim nazivom „MiG-41“, saopšteno je na sajtu korporacije.
„Razvoj sledeće generacije lovaca-presretala je već počet. Projekat perspektivnog avijacionog kompleksa za daleko presretanje pod mogućim nazivom MiG-41 je u fazi konstruktorskih radova“, navedeno je u saopštenju.

Ranije je Ruska vazduhoplovna korporacija „MiG“ saopštila da će perspektivni avijacioni kompleks za daleko presretanje (PAK DP) MiG-41, koji bi trebalo da zameni MiG-31, biti u stanju da obavlja misije u svemiru.

Ruski lovci-presretači MiG-31 - Sputnik Srbija
Najnoviji ruski lovac — MiG-41 biće najbrži na svetu

Kako je navedeno, MiG-41 će biti apsolutno novi avion, a ne modernicija njegovog prethodnika. Takođe, koristiće potpuno nove tehnologije za rad u arktičkoj sferi, a u budućnosti će biti „prebačen u bespilotni projekat“.

S tim u vezi, američki časopis „Militari Voč“ je prošle godine spekulisao kakvi bi mogli da budu ruski borbeni avioni budućnosti. Konkretno, za MiG-41 je rečeno da će sadržati prednosti presretača MiG-25 i MiG-31 i tehnologije nove generacije. Zaključak lista je bio da će na taj način MiG-41 biti u stanju da ugrozi neprijateljske satelite.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala