Srbi „loši“ gosti: Jović i Kostić strelci u „petardi“ Ajntrahta protiv Arminije

© REUTERS / KAI PFAFFENBACHKostić i Jović
Kostić i Jović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nema zime za Ajntraht kada su Srbi na visini zadatka. Klub iz Frankfurta je demonstrirao silu nad Arminijom Bilefeld u gostima 18. kolu Bundeslige - 1:5 (1:3), a u glavnoj ulozi bili su srpski reprezentativci, Filip Kostić i Luka Jović, kao i Andre Silva.

Ajntraht Frankfurt je druga ekipa otkako se u njegove redove vratio Luka Jović.

Na poslednja tri meča, po dolasku Jovića iz Real Madrida na pozajmicu do kraja sezone, klub je osvojio sedam od maksimalnih devet bodova, a Srbin je na tri meča, ulazeći s klupe postigao isto toliko golova.

Kanonada gostiju protiv Arminije Bilefeld počela je u 25. minutu, kada je mrežu Ortege pogodio preporođeni Portugalac Andre Silva.

Nepunih 120 sekundi kasnije, na semaforu je pisalo 0:2  strelac je bio Filip Kostić.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak, a ponovo su u glavnim ulogama bili Srbin i Portugalac. Kostić je proigrao Silvu, da bi ovaj po treći put za nešto više od pola sata matirao golmana domaćih.

Bio je to ujedno i rezultat kojim se otišlo na odmor.

Horor Arminije nastavljen je već u 51. minutu, kada je Nilson matirao sopstvenog golmana.

Hrvatski fudbaler Darijo Srna - Sputnik Srbija
Legendarni Hrvat na treningu Partizana: Došao sam da vidim prijatelje /video/

Trener Ajntrahta Adi Hiter nastavio je uobičajnu praksu da Luku Jovića uvodi sredinom drugog poluvremena, pa je u 66. minutu iskusni napadač ušao umestu Junesa.

Jasno je da je Jović vrlo dobro znao šta treba da radi, a još jednom je pokazao da se i te kako uželeo fudbala, jer mu u prestonici Španije Zinedin Zidan nije pružio adekvatnu priliku. Ruku na srce, imao je i previše problema s povredama.

​​Svega devet minuta provedenih na terenu bilo je potrebno Joviću da postigne novi gol u Bundesligi, treći od povratka prošle nedelje u nemački fudbal.

Zahvaljujući maestralnoj partiji Jovića, Kostića i Silve, Ajntraht se probio na šesto mesto na tabeli sa 30 osvojenih bodova, dok prvoplasirani Bajern Minhen ima 39, uz utakmicu manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

► Luka pobesneo i požuteo u nadoknadi vremena

► Dmitrović za Sputnjik o svom golu iz penala: Sudija se iznenadio, nisam hteo da uvredim Oblaka

► Afrički novac stiže u pirotski fudbal?! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala