Luki 61 minut u Ajntrahtu dovoljan da „poništi“ 18 meseci pakla u Realu

© REUTERS / KAI PFAFFENBACHLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Učinio je to ponovo! Treći meč i treći gol Luke Jovića po povratku u Ajntraht Frankfurt. Ovoga puta žrtva je bila Arminija Bilefeld, koja je poražena i ponižena, na svom terenu sa ubedljivih 5:1. Luka  je u Realu na 32 meča za dve godine postigao dva pogotka, a evo u Ajntrahtu je već nadmašio taj rezultat.

Sve to samo je potvrda da Luka Jović u Real Madridu nije dobio pravu šansu, ili mu se jednostavno nije dalo, jer su ga pored čudnog tretmana kod Zinedina Zidana, često i povrede sputavale da pokaže nesporan kvalitet koji poseduje.

Srpskom reprezentativcu, koji je na pozajmici iz kraljevskog kluba u Ajntrahtu, bilo je dovoljno svega devet minuta da ponovo nađe put do mreže.

Luka Jović ušao je u igru u 66. minutu i već u 75. je matirao Ortegu. Nekadašnji špic Zvezde je za 61 minut u dresu Ajntrahta postigao više golova nego u Realu za 18 meseci, za ukupno 1.014 minuta provedenih na terenu.

Podsetimo, Jović je protiv Šalkea proveo na terenu 28 minuta, protiv Frajburga 24 minuta, dok je po ulasku na teren protiv Arminije prošlo svega devet minuta kako bi zatresao mrežu.

 Luka Jović  - Sputnik Srbija
Iz Frankfurta za Sputnjik o povratku Jovića: Trpeće pritisak, očekivaće od njega tri gola po meču

Sve to jasna je potvrda da je Srbin klasa i priča za sebe, i da kada mu neko ukaže apsolutno poverenje, kao što to uporno čini trener Ajntrahta Adi Hiter, Luka vraća na pravi način, na jedini mogući kada su napadači u pitanju — golovima!

Nema dileme da će „srpska haubica“ nastaviti da teroriše golmane u Bundesligi, kao što je to bio slučaj protiv Šalkea (dvaput pogodio mrežu) i protiv Arminije Bilefeld u visokoj pobedi rezultatom 5:1, i to na gostujućem terenu, te bi onda povratak u Real bio jedini pravi izbor Zidana i njegovih najbližih saradnika.

​Blistao je i Filip Kostić, koji se takođe upisao u strelce, a zabeležio je i asistenciju.

Ali, to nije sve. Kostić je eksplodirao povratkom Luke Jovića. Na tri poslednje utakmice, postigao je gol i upisao tri asistencije. 

Jasno je da srpski reprezentativci znaju jedan drugog u dušu i da na terenu mogu da se pronađu i "vezanih očiju".

► Šah kao spas tokom karantina /video/

► Divac je objasnio Kingu o bombardovanju 1999: Svaki Srbin bi poginuo za Kosovo, NATO pomaže teroriste

► Filmska priča Partizanovog deteta sa Kosmeta koje bi da ispravi greške

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala