Šta je uslov Nemačke za registraciju „Sputnjika Ve“ u EU

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaPakovanje vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Pakovanje vakcine protiv kovida Sputnjik Ve  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rezultati treće faze ispitivanja su preduslov za registraciju vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Evropskoj uniji, rekao je portparol ministarstva zdravlja Nemačke.

S tim u vezi šef Ruskog fonda direktnih investicija Kiril Dmitrijev je rekao da će rezultati treće faze kliničkih ispitivanja vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) protiv virusa korona biće objavljeni u naučnom časopisu sledeće nedelje.

„Ne želim da spekulišem o tome, da li će vakcina biti registrovana. Koliko je izvesno, postoje jasni kriterijumi prilikom registracije, a uslov za to je završena treća faza ispitivanja“, rekao je portparol Ministarstva zdravlja Nemačke.
Ministri spoljnih poslova Mađarske i Rusije, Peter Sijarto i Sergej Lavrov, na konferenciji za medije u Moskvi - Sputnik Srbija
„Sputnjik Ve“ se dobro pokazao: Mađarska kupuje dva milina doza ruske vakcine

On je napomenuo, da „do sada nije video zahtev za registraciju ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Evropskoj agenciji za lekove“.

Zvanični predstavnik nemačke vlade Štefen Zajbert je, u razgovoru na temu distribucije vakcina raznih proizvođača među stanovništvom Nemačke, istakao da su ključni kriterijumi uslovi čuvanja.

„Neke vakcine zahtevaju posebne uslove čuvanja i one mogu da se koriste samo u specijalizovanim centrima. Biće i nekih vakcina koje mogu davati i lekari opšte prakse. To je već neka druga situacija i tada će odluka o upotrebi vakcine zavisiti od mogućnosti njene primene", izjavio je Zajbert.

Ranije je Evropska agencija za lekove potvrdila da su obavljene konsultacije sa proizvođačima vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Evropska agencija je saopštila da će pripremiti naučno mišljenje, nakon koga će tvorci ruske vakcine moći da pripreme zahtev za njeno odobrenje na tržištu EU.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila, da je ponudila predsedniku Rusije Vladimiru Putinu podršku nemačkog regulatora u procesu odobrenja ruske vakcine od strane Evropske agencije. 

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala