Real u Zvezdi našao naslednika legendarnog Amerikanca

© Foto : ABA/Crvena zvezda mtsDžordan Lojd, Crvena zvezda
Džordan Lojd, Crvena zvezda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Džejsi Kerol, proslavljeni košarkaš Real Madrida, u aprilu će napuniti 38 godina, te će najverovatnije napustiti „kraljevski klub“ na kraju sezone.

Kerol igra za Madriđane od 2011. godine, uskoro će tačno deceniju otkako je u klubu i jedan je od košarkaša koji je obeležio Real u 21. veku.

Godinama je bio jedan od važnijih igrača Reala, čovek od poverenja trenera Pabla Lasa, ali godine čine svoje i po svemu sudeći ovo mu je poslednja sezona u Madridu.

Ekipa iz prestonice Španije već neko vreme traži njegovog naslednika i ti pokušaju uglavnom su bili neuspešni. Klemen Prepelič nije uspeo da ispuni očekivanja, a poslednji u nizu koji se spominje kao zamena za Kerola je košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd.

Lojd za sada ima odličnu sezonu u crveno-belom dresu i skrenuo je pažnju na sebe. U poslednjih nekoliko nedelja nije odigrao mnogo utakmica zbog virusa korona, ali kada je igrao bio je među najboljim igračima Evrolige.

Radi se o beku kakav se dugo nije video na ovim prostorima, sjajan poenter, momak koji je u svakom trenutku može da prelomi meč sa nekoliko koševa zaredom.

To je, uostalom, radio Džejsi Kerol deset godina i Madriđani u košarkašu Zvezde vide idealnu zamenu.

Informaciju da je Real zainteresovan za Lojda prenela je španska „Marka“. Isti list navodi da će ekipa Pabla Lasa konkretnu ponudu poslati kada se sezona završi i kada igrač Zvezde bude slobodan agent.

Lojd je ove sezone odigrao petnaest utakmica u Evroligi i prosečno beleži 18,7 poena, 3,6 skokova, 3,4 asistencije uz oko 50 odsto šuta iz igre.

Virtus „igra“ po Teodosićevim notama, pregažen i Anđušićev Burž

Pot za Sputnjik: Probudio nas je šamar od Mege – voleo bih da vidim Partizan u vrhu, ali...

Mirotić Sputnjiku: Hvala za nagradu sportista godine

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala