Hrvatska poslanica tvrdi da je huligana u Vukovaru tukao policajac – navijač Crvene zvezde?!

© AP Photo / Darko VojinovicVukovar
Vukovar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Udruženje navijača zagrebačkog Dinama – „Bed blu bojsa“, uzputilo je žalbu hrvatskom Saboru u kojoj se tvrdi da je policajac u Vukovaru pretukao jednog od njihovih pripadnika, te navode da je pripadnik policije „navijač Crvene zvezde“.

Tim povodom se ministru unutrašnjih poslova Hrvatske Davoru Božinoviću obratila saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.

Kako je istakla, u obraćanju Udruženja navijača navedeno je da se „incident“ dogodio nakon jednog navijačkog sukoba u Vukovaru.

„Nekoliko navijača je privedeno, a budući da nije bilo osnove za zadržavanje i pokretanje postupka protiv njih, privedeni navijači bili su izloženi najpre verbalnim pretnjama te svojevrsnom psiho-teroru, nakon čega su ostavljeni s jednim policijskim službenikom kog navijači lično prepoznaju te tvrde da je dotični – navijač Crvene zvezde, i to pripadnik navijačke grupe 'delije'. Taj policijski službenik, s ciljem izazivanja incidenta, počeo je fizički da zlostavlja jednog od navijača, a na to su njegove kolege stale u odbranu. Incident je izazvao reakciju policijskih službenika iz susednih soba koji su dotrčali u prostoriju i, naravno, pritrčali u pomoć svome kolegi ne znajući pozadinu. Nakon što su mladići bili savladani od drugih policijskih službenika, policajac provokator je nekoliko puta nogom udario mladića koji je ležao na podu“, navedeno je u dopisu.

Vidović Krišto je nastavila u političkom tonu.

„Naravno da svaki hrvatski državljanin, pa tako i dotični policajac, može da navija za koga hoće i da bude član bilo koje navijačke grupe, osim u slučaju da ta navijačka grupa aktivno deluje protiv integriteta i suvereniteta hrvatske države i/ili javno poziva na rušenje hrvatskog ustavnog poretka... U Hrvatskoj niko ne sme biti zlostavljan od hrvatskih državnih organa zbog svoje nacionalnosti, rase, vere, narodne pripadnosti, boje kože i tako dalje“, navedeno je u dopisu.

► Istorija se ponovila – niko u gradu nije spavao, opet je „pao“ Real Madrid! /foto/

► Samo je jedan kralj golova

► Putujući cirkus srpskog fudbala

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala