Mađarski regulator preporučio vlastima da odobre rusku vakcinu

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaVakcina "Sputnjik Ve"
Vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mađarska agencija za kontrolu lekova preporučila je vlastima da se odobri korišćenje ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), prenosi „Blumberg“, pozivajući se na lokalne medije.

Kako navodi mađarski portal „Indeks“, to je važan korak za početak vakcinacije stanovništva u Mađarskoj ruskom vakcinom. Ističe se da još preostaju da se urade laboratorijska i druga istraživanja Nacionalnog centra za javno zdravlje, nakon čega može biti uspostavljena masovna isporuka vakcine iz Rusije.

Kako je ranije preneo Rojters, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da je Budimpešta dobila 6.000 doza ruske vakcine. Kasnije je agencija, pozivajući se na šefa administracije premijera Mađarske, saopštila da je Budimpešta odustala od nabavke ruske vakcine i da namerava da dobije vakcinu preko mehanizama isporuke EU ili direktno iz Kine.

Ruski fond za direktne investicije je saopštio da je informacija o tome da Mađarska odustaje od ruske vakcine primer lažne vesti i pozvao je novinare da proveravaju činjenice kako bi izbegli dezinformisanje.

Mađarska je u novembru postala prva zemlja EU koja je dobila prototipe ruske vakcine Sputnjik Ve (Sputnik V) za ispitivanje.

Ruski fond je danas podneo zahtev za registraciju vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Evropskoj uniji.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala