Ima li kraja Partizanovoj noćnoj mori?

© Foto : ABA/Partizan NISSašo Filipovski Partizan
Sašo Filipovski Partizan  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaški klub Partizan ove sezone najverovatnije neće igrati plej-of ABA lige.

Partizan je loše rezultate u regionalnom prvenstvu nastavio porazom u Podgorici od Budućnosti, rezultatom 80:72.

Crno-beli su ponovo odigrali jako loše, pa sada, posle 15 odigranih utakmica, imaju učinak od sedam pobeda i osam poraza.

I zbog loših partija će, kako stvari stoje, ostati bez plej-ofa.

Problem za izabranike trenera Filipovskog je taj što ove sezone nekoliko ekipa igra izvanrednu košarku, te je broj ekipa koji se bori za doigravanje veći nego ikada.

Crvena zvezda, prema očekivanjima, trenutno ima deset pobeda i dva poraza, koliko ima i Budućnost.

Trenutno prvi na tabeli je Mornar iz Bara, koji ima 12 pobeda i samo dva neuspeha, a u stopu ga prati Igokea sa pobedom manje i porazom više.

Mega, još jedan srpski predstavnik, nalazi se na devet pobeda i pet poraza, dok je ljubljanska Cedevita Olimpija na osam pobeda i tri poraza.

Dakle, ispred Partizana je trenutno šest ekipa (trenutno je Partizan ispred Cedevite, ali samo zbog većeg broja odigranih utakmica), koje se bore za neko od četiri mesta.

„Matematika je matematika, a život je nešto sasvim drugo. U ovom trenutku nemamo vremena da se bavimo matematikom. Idemo od utakmice do utakmice, nastavljamo da se borimo, a na kraju, kada se podvuče crta, videćemo dokle smo uspeli da stignemo“, rekao je trener ekipe Sašo Filipovski.

​Crno-belima situaciju pogoršava trenutno jako loš međusobni skor sa glavnim rivalima.

Od Budućnosti su izgubili i u Podgorici i u Beogradu, dok su na gostovanju u Baru poraženi sa jedan razlike, pa će u revanšu moći da poboljšaju svoje šanse, ali samo ukoliko uopšte stignu Mornar na tabeli u nekom trenutku.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu, u sredini - Sputnik Srbija
Čovek koji drži sve konce, Srbiji daje nadu – ponovo lažnu?

Mega je pobeđena sa dva razlike na domaćem terenu, pa će im u revanšu biti potrebna „samo“ pobeda, ali je ekipa Vlade Jovanovića najmanji problem za Partizan.

Neophodan će biti i trijumf protiv Igokee, koja je u Laktašima savladala crno-bele sa 90:84.

Što se tiče Cedevite Olimpije, tu je situacija dosta bolja za Partizan. Slovenački sastav je savladan sa 86:77 u Beogradu, ali će Partizan – iako izbori bolji međusobni skor, odnosno izgubi sa manje od devet razlike – bilo kakvim porazom u Ljubljani dodatno umanjiti svoje šanse.

​Ni u poređenju sa Crvenom zvezdom se ne piše dobro klubu iz Humske, pošto je na domaćem terenu, u prvom delu sezone, izgubio sa 86:85.

Zaključak je da je Partizanu potrebno da ostvari pobede u svih 11 mečeva do kraja sezone, ali da mu i tada neće biti sigurno mesto u najbolje četiri ekipe.

Srpski košarkaš Vladimir Štimac - Sputnik Srbija
Štimac o ubistvu našeg mladića u Americi: Srpski životi su važni!

Takođe, pored pobeda potrebni su mu i neuspesi većeg dela od šest klubova koji su trenutno ispred njega, kao i poboljšanje koliko-toliko klimavog međusobnog skora sa najvećim rivalima.

Partizanu nije prvi put da živi u noćnoj mori kakva je ova sezona, pošto je plej-of ispustio i 2018. godine.

Crno-beli naredni meč igraju u utorak od 20.45, u Top 16 fazi Evrokupa protiv Metropolitana, dok u ABA ligi u subotu od 19 časova dočekuju FMP iz Železnika.

Sezona je daleko od kraja i tačne kalkulacije trenutno nisu moguće. Ali, može se reći da je Partizanu već sada potrebno – čudo.

Američkom košarkašu trejd spasao život!?

Čović za Sputnjik otkrio zašto najveći srpski talenat nije došao u Zvezdu

Lazarević za Sputnjik: Hvala najbližima što su sa mnom progutali svaku suzu, bol i nepravdu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala