Štimac o ubistvu našeg mladića u Americi: Srpski životi su važni!

© Foto : FIBASrpski košarkaš Vladimir Štimac
Srpski košarkaš Vladimir Štimac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vladimir Štimac, nekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije, obratio se javnosti putem društvenih mreža povodom ubistva srpskog mladića Milana Lončara (25).

Lončar je ubijen u sredu uveče u blizini svoje kuće u Filadelfiji nakon što su dvojica muškaraca pokušala da ga opljačkaju dok je šetao psa.

Ova vest potresla je ceo region, radi se o momku koji je imao 25 godina, studentu koji je pokušao da u Sjedinjenim Američkim Državama ostvari san.

Oglasili su se mnogi, a jedan od poslednjih je srpski košarkaš Vladimir Štimac.

„Srpski životi su važni! Počivaj u miru Milane! Ne zanima me koje ste rase, ali uvek ću osuditi ubice, zločince, itd... Saučešće porodici i voljenima“, napisao je Štimac na Tviteru.

Na snimku kamere za nadzor vidi se kako mu je nepoznati muškarac stavio pištolj na grudi, dok mu drugi prilazi s leđa i počinje da mu pretresa džepove. Inspektor policije Skot Smol je rekao da je ispaljen jedan hitac nakon čega se napadači pobegli.

Policija je pronašla mladića u lokvi krvi u polusvesnom stanju. Iako ranjen, i dalje je stezao povodac na kojem je bio njegov pas, rekli su istražitelji. Lončar je hitno prevezen u Univerzitetsku bolnicu Templ, gde je uprkos svim naporima lekara proglašen mrtvim u 19.30 sati.

​Prošla godina bila je veoma burna u Sjedinjenim Američkim Državama zbog ubistva mnogih Afroamerikanaca, te je pokrenuta masovna akcija „Životi crnaca su važni“, aludirajući na Afroamerikance koji su vekovima unazad u podređenom položaju u odnosu na belce.

Otud Štimčevo „srpski životi su važni“ jer se o ovom ubistvu neće čuti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Američka „duboka država“ zloupotrebljava košarku – ponovo /video/

„Miljanov korner“ – Čović: Ne raduju me rezultati Partizana, Saša je sebi nabio tenziju /video/

Tinejdžer koji je pobedio život

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala