Jovićev otac za Sputnjik: Luka ima božji dar, ne zameram ništa Zidanu i Realu

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Milan Jović je u nedelju uveče bio najponosniji otac na svetu! Razlog? Njegov sin Luka je u prvom meču po povratku u Ajntraht, gde je stigao kao pozajmljeni fudbaler Real Madrida, postigao dva gola za samo 28 minuta.

Povratak iz snova, mašina Jović,Jovićev šamar Zidanu... Samo su neki od naslova u domaćim i stranim medijima posle Srbinove maestralne partije u pobedi nad Šalkeom - 3:1 minulog vikenda.

Činjenica je da je Luka za nepunih pola sata u Frankfurtu uspeo ono za šta mu je u Realu bilo potrebno 32 meča, a Milan Jović je u razgovoru za Sputnjik poručio da nijednog trenutka nije sumnjao u naslednika koji je bio pod strahovitim pritiskom u Madridu, a otkrio je i kakvu poruku mu je poslao na dan same utakmice.

​„Nisam iznenađen zbog takvog povratka krunisana s dva gola Šalkeu. Bolje što je ušao pola sata pre kraja. Da je bio starter, bi bi nervozan, žurio bi što pre da postigne gol i nabio sebi pritisak. Ovako se sve potrefilo. Prvi gol, jedan izuzetno težak udarac desnom nogom pod samu prečku. Od njegovih malih nogu sam verovao da će uspeti. Video sam još tada da vredi ulagati u njega i pomoći mu, nikada nisam sumnjao u Luku. Pre svega, jer on ima taj urođeni fudbalski talenat. Da ga je neko napravio igračem, to niko ne može da priča, jer bi ih sve onda napravili takve. Luka ima božji dar. Jako je skroman i fin momak“, počeo je razgovor Milan Jović.

 Luka Jović  - Sputnik Srbija
Iz Frankfurta za Sputnjik o povratku Jovića: Trpeće pritisak, očekivaće od njega tri gola po meču

Složićete se da u poslednjih godinu dana, bar kroz ono što se pojavljuje u medijima, Luka nije predstavljen kao skroman momak...

„Možda je predstavljen  u drugom svetlu, da je nešto što nije. To mu je bila škola, sada je roditelj dvoje dece. Ima dva divna sina i dosta se promenio. Ranije su oko njega stalno bili drugovi, što je normalno jer niko ne voli da bude sam u drugoj zemlji, drugom gradu. Ali, sada ga srce vuče kući kod deteta. Uskoro će mu se porodica priključiti i u Nemačkoj. Naučio je šta je život, šta je njegov posao, konačno je sazreo. Dao je sebi neki zadatak da će da uspe, a sam bog ga je nagradio talentom da igra fudbal. Siguran sam da će da zapne i da će biti dosta golova, samo zdravlje da ga posluži“, ističe Jović senior.

Na pitanje da li je posle Lukina dva maestralna gola Šalkeu bio najponosniji otac na planeti i da li nešto zamera Zinedinu Zidanu i Realu zbog tretmana koji je Jović imao u Madridu, Milan odgovara:

​„Naravno da jesam. Bili smo srećni i ja, i on i porodica. Realu i Zidanu ne mogu i ne zameram apsolutno ništa. Zinedin je ime, ličnost. Niko ne može da kaže da je upropastio Luku jer mu nije dao šansu. Francuz je čovek od ugleda, kod njega svi imaju identičan tretman. Ne mogu da okrivim bilo koga da je nešto smišljeno uradio, jer znam da nije. Real je veliki klub, tamo je pritisak ogroman, a Luka je stigao kao mlad igrač. Jednostavno, tamo mu se nije dalo, dok mu se u Ajntrahtu koji je njegova 'druga kuća' sve namešta. Ma, jedna potpuno drugačija situacija. Sve ulazi u gol“.

Pre nego što je dogovorena pozajmica Luke Jovića u Real, spekulisalo se da će preći u Milan, bio je u igri i Mančester junajted, ali Jović senior nema dilemu oko izbora, koji je pao na klub u kojem je „eksplodirao“ kao igrač. Sve to potvrđuju i brojke, 36 golova na 75 utakmica, pre nego što ga je za 60.000.000 evra otkupio slavni Real, gde, ruku na srce, nije dočekao pravu priliku.

​„Ajntraht je Lukin pun pogodak! Tu nema dileme. Preporodio se već u prvom meču. Na dan utakmice sam počeo da mu pišem poruku da će postići dva gola, a da će Kole (prim.aut. Filip Kostić) biti asistent. Supruga me je zaustavila, rekla da mu ne šaljem takvu poruku  kako mu ne bi stavljao pritisak, da se ne razočara ukoliko ne postigne dva gola. Na kraju sam mu poslao poruku da će biti strelac, a da će Kostić da asistira. Ostalo i sami znate. Uradili su to, ne jednom, nego kao što sam 'namirisao' dvaput! Čuli smo se posle meča, rekoše obojica da će da časte“, ponosno izgovara tata Milan.

Srpski fudbaler Luka Jović - Sputnik Srbija
Da li je Španac spreman da „pojede papir“ na kom je „ocrnio“ mladog Srbina?

Jović senior nema dilemu da će srpski reprezentativac biti na visini zadatka do kraja sezone, i da bi onda mogao da usledi povratak u najveći klub na svetu – Real.

„Najvažnije je da bude zdrav, da ga zaobiđu povrede. U Madridu mu se nikako nije dalo.Malo malo, pa se povredi. I kada treba da bude starter, dogodi se peh na treningu. Užas jedan. Kada na sve to dodate pritisak da ukoliko ne postignete gol na meču ili dva, ugroženo vam je mesto u timu, onda je jasno kako je Luki bilo. U Ajntrahtu ima svu slobodu, u tome je velika razlika. Činjenica je da je on Realov igrač i da se klub pita. Bilo je dosta ponuda za njega sada u januaru, a ja ne želim da ulazim u politiku kluba. Ne sumnjam da će se izboriti da se vrati u Real, najbitnije je da igra dobro u Frankfurtu, da pokaže da je profesionalac jer je iz Ajntrahta otišao kao najveća zvezda, on sada mora da ispoštuje taj klub, taj grad. Neverovatan je osećaj kada doživite da ceo stadion skandira ime vašeg sina. Naježio sam se pre nekoliko godina kada se tribinama orilo: 'Luka Jović'. On je željan golova i fudbala, nije se mnogo istrošio u Realu jer nije igrao. Ima tu svežinu koja može da napravi razliku jer se igra na svaka tri dana, a pošto je mlad igrač biće vremena i za Real, Mančester, Milan“, završava razgovor za Sputnjik otac gol-mašine Milan Jović.

Veliki gaf trenera Milana: Čeka nas duel sa Zvedom u Sarajevu

Najskuplji fudbaler planete dominira – igrajući igrice /video/

Zvezdi ne preti samo Zlatan – u Milan stiže „Grande Mario“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala