Šampion je na kolenima – ne pomaže ni Ronaldo, a legenda je i dalje „gušter“

© AFP 2023 / CURTO DE LA TORREĐanluiđi Bufon u sukobu sa engleskim sudijom Majklom Oliverom (četvrtfinale Lige šampiona Juventus - Real)
Đanluiđi Bufon u sukobu sa engleskim sudijom Majklom Oliverom (četvrtfinale Lige šampiona Juventus - Real) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Juventus je u nemogućoj misiji i teško da će uspeti da osvoji desetu uzastopnu titulu u Seriji A. Glavni krivci za takav epilog su Inter i Milan.

Ne samo što milanski klubovi vode u borbi za Skudeto i zauzimaju prva dva mesta na tabeli, već je poraz „stare dame“ od Intera i to bez ispaljenog metka (2:0), jasan pokazatelj da Juventus ne zna „gde udara“.

Andrea Pirlo je nesumnjivo bio vrhunski fudbaler, kreativac čije su lopte „imale oči“, ali je očigledno još „zelen“ za trenerski poziv.

Juventus ga je angažovao prošle sezone kada je ekspresno najuren Mauricio Sari, samo što se to neće ispostaviti kao pun pogodak, što je recimo bio slučaj sa Realom i Zidanom.

​Kristijano Ronaldo i drugovi su ove sezone na 17 mečeva u italijanskom šampionatu zabeležili čak šest remija i dva poraza naspram devet trijumfa, što je premalo za devetog uzastopnog prvaka i gospodara Apenina.

Crno-beli iz Torina zaostaju sedam bodova za Milanom i Interom, a roso-neri imaju utakmicu manje, pa im se u slučaju trijumfa nad Kaljarijem na Sardiniji, gde gostuju u ponedeljak od 20.45, smeši odlazak na čak 10 bodova prednosti.

Činjenica je da je prvenstvo dugo, da je Serija A nepredvidiva, ali je derbi sa Interom ukazao na brojne slabosti „stare dame“. Kjelini i Bonući koji su u poznim godinama, pre svega 36-godišnji Đorđo, namučili su se Romeluom Lukakuom

Ustvari, nisu se namučili - „pojeo“ ih je robusni belgijski napadač iz Intera. Gradio je loptu, terao ih na prekršaje, okretao kako je stigao. To je ujedno bila i slika Juventusove nemoći protiv bivšeg trenera Antonija Kontea, koji ih je „ubio“ u svakom segmentu igre. Konte je održao čas fudbala Pirlu!

Kristijano Ronaldo bio je nevidljiv, Kjeza i Morata su se mučili sa loptom kao sa stranim telom, Kuluševski je „stavljen u džep“ od strane ratobornih defazvivaca nero-azura, a izdominirao je Nikolo Barela, koji se čak upisao i u strelce.

Feliks Brih - Sputnik Srbija
Sudija koji je uništio Srbiju je opet napravio skandal, a u priči je i „novi Žigić“

Moguće da kod Juventusa samo u pitanju problem s trenerom, te da Pirlo nije (trenutno) dorastao izazovu, da vodi klub u kojem je blistao kao igrač.

Vrlo je moguće i da čelnici giganta iz Torina još jednom razmotre mogućnost o prevremenom raskidu saradnje sa nekadašnjim reprezentativcem Italije, i da na taj način pokušaju šok-terapijom da preokrenu sezonu.

Do tada, Milan i Inter imaju sve u svojim rukama, pošto je Juventus svetlosnim godinama daleko od 10. uzastopne titule prvaka Italije.

► Crveni karton i crveni alarm – Mesi i Barselona su dotakli dno /video/

► Luka Jović vaskrsao i poručio: Ovo je samo početak!

► Spajić sprečio linč Tadića nasred terena – kapiten Ajaksa na meti i navijača

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala