Lavrov Parizu i Berlinu: Urazumite Kijev, inače ćemo drugačije pričati

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će drugačije postupati ukoliko Pariz i Berlin ne nateraju Kijev da poštuje Minske i normandijske sporazume o Donbasu, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

On je skrenuo pažnju na to da Kijev ne ispunjava odredbe Minskih i normandijskih sporazuma o Donbasu, a da predstavnici Kijeva daju izjave da te sporazume nije potrebno poštovati ili da mogu da se implementiraju samo delimično.

„Glavno mi je da shvatim šta misle Francuzi i Nemci. Kada se kao odgovor na naše mnogobrojne pozive, uključujući i moja pisma, da urazume kijevske predstavnike na pregovorima o Donbasu – oni se jednostavno povlače, kako se kod nas kaže, u senku. Ništa javno ne iznose. Ako je princip da ne treba vređati zemlju, rukovodstvo Ukrajine, s kojom je povezana jedna od nada na obuzdavanje Rusije, neka nam onda direktno tako kažu. Tada ćemo drugačije planirati svoje poteze u tom pravcu“, izjavio je ministar.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov kritikuje Berlin i Pariz: Podviknite Zelenskom, dosta je gledanja kroz prste!

On nije precizirao kako će tačno Rusija u tom slučaju izmeniti svoju strategiju.

Nije prvi put da Lavrov apeluje na Nemačku i Francusku. Ranije je ministar rekao da  Rusija ima ogromne pritužbe na račun Berlina i Pariza povodom rešavanja situacije u Ukrajini i da je važno da oni nateraju Kijev da poštuje Minske sporazume i da prestanu da mu gledaju kroz prste.

Nedavno su održani pregovori političkih savetnika lidera „normandijske četvorke“ o rešavanju ukrajinske krize održani su u utorak u Berlinu. Predstavnik Rusije na sastanku bio je zamenik šefa administracije predsednika Rusije Dmitrij Kozak. Predmet sastanka bila je diskusija o realizaciji rezultata samita u Parizu 2019. godine u delu političkog rešavanja sukoba.

O ulozi Lavrova u ruskoj spoljnoj politici pogledajte u videu ispod:

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala