Indija kupuje desetine ruskih lovaca MiG-29 i Su-30MKI

© Foto : Wikipedia/Vitaly V. KuzminSu-30MKI
Su-30MKI - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Indije je odlučila da kupi od Rusije 21 lovac MiG-29 i 12 lovaca Su-30MKI, piše „The Times of India“, pozivajući se na Ministarstvo odbrane.
„Zahtev za prodaju aviona MiG-29 će biti predat na razmatranje kompaniji 'Rosoboroneksport'. Dokument predviđa prodaju 21 ruskog višenamenskog lovca četvrte generacije MiG-29 Indiji“, navodi izvor.
Lovci MiG-29 i Su-30SM akrobatskih grupa Ruski vitezovi i Striži na probi vazdušnog dela Parade pobede - Sputnik Srbija
Mediji: Indija se naoružava – hitno kupuje 33 ruska borbena lovca

Indijski list piše da je izlazak iz upotrebe davno zastarelih lovaca MiG-21, MiG-23 i delom MiG-27 doveo je do značajnog smanjenja broja lovaca u Ratnom vazduhoplovstvu Indije.

Indija sada ima oko 30 eskadrila sa po 16-18 lovaca. Kada od Rusije kupi avione MiG-29 i Su-30MKI, komanda će povećati broj eskadrila na 42 podjedinice.

Prema mišljenju Ministarstva odbrane Indije, to će biti dovoljno da se odbije pretnja potencijalnih protivnika.

Kupovinom lovaca MiG-29, po relativno niskim cenama, indijsko ratno vazduhoplovstvo će u svojim redovima imati 59 aviona ovog tipa. Indijsko Ministarstvo odbrane razmatra dalje proširenje flote kroz saradnju sa Rusijom.

Ranije je saopšteno da Indija planira da pošalje vojnike u Rusiju na obuku za korišćenje protivvazduhoplovnih sistema S-400.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala