Denveru malo Jokićevih 35 poena, osveta Jute za poraz u plej-ofu /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Denver Nagetsi izgubili su od Jute Džez tesnim rezultatom 105:109 (31:32, 27:21, 21:28, 26:28), a srpski as Nikola Jokić odigrao je još jednu vanserijsku partiju. Nemanje Bjelice nije bilo na parketu u porazu Sakramenta od Nju Orleans Pelikansa - 123:128.

Na žalost, ni neverovatnih 35 poena centra Denvera uz čak 14 skokova i 9 asistencija, nisu bili dovoljni da se utišaju Džezeri.

Za razliku od Denvera koji je uz Jokića imao raspoloženog Džamala Mareja sa 30 poena, Juta je bolje rasporedila poene. Čak šestorica dvocifrenih košarkaša, i daleko više ubačenih šuteva za tri poena - 15 od 37 pokušaja.

​Jutu je do devetog trijumfa ove sezone predvodio rezervista Džordan Klarkson sa 23 poena, a imao je podršku Donovana Mičela koji se zasustavio na 18, dok je Hrvat Bojan Bogdanović ubacio poen manje.

Denver i Juta su ljubiteljima košarke pružili još jednu sjajnu partiju, podsetivši na prošlosezonske utakmice iz plej-ofa NBA lige, ali je na kraju ovoga puta tim Nikole Jokića pognute glave morao da napusti parket.

Srbin je po običaju bio maestralan i flertovao je s tripl-dablom, te mu je nedostajala samo jedna asistencija za novi. Maestralni Somborac proveo je u igri 39 minuta, šutirao je iz igre 14/23, 3/6 za tri.

Marko Luković - Sputnik Srbija
U Srbiji za njega nije bilo mesta – u Splitu postaje novi Toni Kukoč

Jokić nije samo zatrpavao Jutin koš, već je i te kako bio fokusiran u fazi odbrane protiv jednog od najboljih defanzicava u najjačkoj košarkaškoj ligi sveta - Rudija Gobera.

Srbin je imao dve ukradene lopte uz jednu blokadu, dok je s druge strane jedini „greh” u njegovoj igri bio preveliki broj izgubljenih lopti - 6.

Bez obzira na to što su američki novinari posle meča insistirali na tome da „izvuku” iz Nikole kako se osećao u borbi sa Francuzem Goberom, on im je samo kratko poručio:

„Igrali smo protiv Jute Džez”, bilo je sve od Srbina.

Denver je posle čak sedmog poraza iz 13 mečeva ove sezone trenutno na 11. poziciji, dok je Juta daleko bolje rangirana i zauzima treće mesto iza dva tima iz Los Anđelesa. Lejkersi su prvi, Klipersi drugi.

NBA rezultati

Oklahoma - Filadelfija odloženo

Denver - Juta Džez 105:109

Sakramento - Nju Orleans 123:128

Los Anđeles Klipers - Indijana 129:96

► Bivši MVP na debiju ispisao istoriju i konkurenciji ulio strah u kosti /video/

► Hrvatski trener ponovo tukao košarkaša! /video/

► Lazarević za Sputnjik: Hvala najbližima što su sa mnom progutali svaku suzu, bol i nepravdu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala