Regulatorno telo Brazila odbilo zahtev za registraciju ruske vakcine

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nacionalni regulator za sanitarni nadzor Brazila odbio je zahtev Ruskog fonda za direktne investicije i kompanije „Uniao kimika“ za registraciju vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) za hitnu upotrebu, navodi se na sajtu regulatora.
„Zahtev je vraćen kompaniji, jer ne ispunjava minimalne kriterijume, konkretno zbog nedostatka odobrenja za sprovođenje treće faze kliničkih ispitivanja, kao i u vezi sa pitanjima koja se tiču naprednih proizvodnih metoda“, navodi se u saopštenju.

Kompanija „Uniao kimika“, koja je partner Ruskog fonda za direktne investicije, uputila je krajem decembra zahtev regulatoru za dozvolu za sprovođenje faze treće faze kliničkih ispitivanja „Sputnjika Ve“ u Brazilu, što je obavezan uslov za odobrenje za upotrebu leka.

Tada je regulator saopštio da se, prema iskustvu razmatranja prethodnih zahteva, odluka o ruskom leku može pripremiti u roku od 72 sata, ali je kasnije zatražio dodatne informacije o preparatu.

Vakcina protiv kovida 19 Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Brazil pokrenuo proizvodnju ruske vakcine „Sputnjik Ve“
„Agencija objašnjava da samo podnošenje zahteva za sprovođenje treće faze istraživanja nije dovoljno. Potrebno je da se takva ispitivanja sprovode u zemlji“, ističe se u saopštenju pres službe regulatora.

U petak su „Uniao kimika“ i Ruski fond registrovali su kod regulatora zahtev za privremenu upotrebu 10 miliona doza vakcine „Sputnjik Ve“ u Brazilu.

Rusija će u prvom kvartalu 2021. godine isporučiti Brazilu 10 miliona doza vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“, a ukupno će ove godine biti isporučeno 150 miliona doza.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala