Luka, dobro došao nazad – dva gola Jovića na povratku u Nemačku! /video/

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Luka Jović je zablistao u prvoj utakmici od povratka u Ajnhtraht iz Frakfurta – postigao je gol u prvom kontaktu s loptom, posle svega deset minuta provedenih na terenu, a u finišu meča se još jednom upisao u strelce.

Srpski reprezentativac je bio strelac u 72. minutu meča protiv Šalkea, desetak minuta pošto je ušao u igru, a potom je postigao gol u nadoknadi vremena. 

Njemu je oba puta asistirao Filip Kostić, takođe reprezentativac Srbije, Jović je najpre brutalnim udarcem „pocepao“ mrežu rivala, a potom je rutinski kroz noge rivalu poslao loptu u gol. 

Ajntraht je pobedio sa 3:1, a u momentu ulaska Jovića na teren rezultat je bio nerešen.

Jović se nedavno vratio u nemački klub, odakle je pre godinu i po dana otišao u Real Madrid u transferu vrednom 60 miliona evra.

Srpski fudbaler nije uspeo da se snađe u redovima španskog giganta, niti je dobijao priliku, niti je uspevao da se istakne kada bi se našao na terenu.

 Luka Jović  - Sputnik Srbija
Iz Frankfurta za Sputnjik o povratku Jovića: Trpeće pritisak, očekivaće od njega tri gola po meču

Spekulisalo se o tome da bi mogao da ode u Mančester junajted, Milan, ali je na kraju odlučio da se vrati u Frankfurt, gde je i stekao status jednog od najboljih napadača Evrope.

Jović je utakmicu protiv Šalkea počeo sa klupe, u 62. minutu je ušao na teren i već iz prvog kontakta s loptom uspeo da zatrese mrežu.

Fenomenalno ga je proigrao Kostić, akcija je podsetila na one iz prošlosti, a i Luka je bio takav, levom nogom je uputio bombu pravo u ugao gola i skočio u zagrljaj svojih saigrača, kao nekad.

Da je Jović toliko željan fudbala pokazao je u finišu, Kostić je ponovo protrčao levom stranom, uputio dodavanje u prostor svom zemljaku koji je rutinski poslao loptu u gol.

​Zaista, Luka, dobro došao nazad!

► Spajić sprečio linč Tadića nasred terena – kapiten Ajaksa na meti i navijača

► „Čizma“ u bojama Srbije: Vulićeva „lepotica“ i Đuričićevi čelični nervi /video/

► Srbin koji je dao golove Interu i Romi za Sputnjik: Želim dres reprezentacije, neću da budem broj

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala