Srbin koji je dao golove Interu i Romi za Sputnjik: Želim dres reprezentacije, neću da budem broj

© AP Photo / Antonio CalanniVladimir Golemić
Vladimir Golemić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vladimir Golemić iz Kruševca, prešao je trnovit put kako bi od borbe za opstanak u dresu Mladosti iz Lučana, stigao do velike pozornice i Serije A sa Krotoneom.

Neverovatna priča je zaista iza momka rođenog na Vidovdan 1991. godine, koji je pre samo nekoliko dana dobio ćerkicu, a sve se nekako namestilo da mu „krene“, pošto je u dva vezana kola, iako defanzivac, tresao mrežu protiv Intera i Rome. Vladimir Golemić se u intervjuu za Sputnjik prisetio početka, šta je sanjao kao mali, kao i šta bi za njega predstavljalo krunu karijere, koja je trenutno u zenitu.

Borili ste se od početka karijere. Put vas je vodio od Srbije i Lučana, preko Švajcarske i Slovenije, gde ste praktično igrali bez naknade, da biste se skrasili u Seriji A. Najvažnije je da su se proliveni znoj i trud isplatili, ali koliko je zapravo sve to bilo teško?

– Uh, koliko je bilo teško, bilo je i lako jer sam radio ono što volim. Igraču najteže pada kada ne igra ili kada je povređen, zato sam i rekao kada igraš sve je lako. Tako je i meni bilo“.

Put je bio trnovit, da li ste pomišljali da odustanete?

– Išao sam svojim putem i krčio ga, verovao u sebe. Jednostavno, stvari uvek dođu na svoje mesto. Svaku prepreku sam gledao u oči i suprotstavio joj se prsa u prsa. Nije lako sigurnom ali je lepo.

Ustalili ste se u Krotoneu. Ušli ste iz Serije B, na takođe, izuzetno težak način. Bila vam je potrebna pobeda u poslednjem kolu i da jedan od klubova iz vrha remizira, što se i dogodilo. Vera i trud su učinili svoje...

– Krotone smatram svojom drugom kućom. Ovde se rodila i moja ćerka prošle nedelje, tako da je veza sa radom još čvršća. To je upravo ono što osećam na terenu da dam još više sebe. Ustalio sam se radom, odnosom i žrtvom koju znaju da prepoznaju ovde. Još prve godine je bio cilj da se vratimo u Seriju A, ali nam nije pošlo za nogom. Drugu jeste, i evo tu smo, uživamo u društvu najboljih.

Golovi protiv Intera i Rome dobili bi na težini da je Krotone bar izborio remi. Sigurno da vam je timski učinak ispred ličnog. Ipak, nije mala stvar za jednog defanzivca da na dva vezana meča postigne dva gola i to protiv velikih klubova?

– Golovi za defanzivce imaju posebnu čar jer ih ne postižu često. Nemaju težinu za mene pogoci Romi i Interu jer timski uspeh uvek stavljam ispred ličnog. Ne osećam ništa specijalno, zamenio bih golove za bodove da mogu. Mada, svakako da nije mala stvar dati golove najvećim italijanskim klubovima.

Družite li se sa Milošem Vulićem, sigurno ste mu se našli kada je stigao u klub? Priča li se srpski u Krotoneu?

– Družimo se kada uhvatimo vreme. Naše praznike smo proslavili zajedno, tako da se pričao srpski. Naravno da sam mu se našao, kao što bih se našao svakom našem čoveku koji bi došao u Krotone. Posebno mi je bilo drago da je još jedan dečko, baš iz mog rodnog grada, došao ovde da igra fudbal.

Kopačke sa zastavom Srbije - Sputnik Srbija
Za njih ne postoje granice i politika: Srpski fudbaleri se u Albaniji osećaju kao kod kuće

Nedavno ste postali otac, sigurno najradosniji događaj u životu. Nekako su se složile kockice, vaše dobre partije, prinova... Izgleda da sve vidi onaj odozgo i da se uloženi trud konačno isplatio?

– Taj osećaj, kada postaneš roditelj, prosto je neopisiv rečima. Promeni vam život iz korena. Iskreni rad i trud se uvek isplate i uvek se vrate. U to nemam sumnje. Ne volim da prepuštam drugom svoju sudbinu u ruke, nego želim sam da je krojim, tako da sve u većini slučajeva ide onako kako zamislim.

Koliko vam znači podrška supruge u celoj priči? Sada je tu i ćerkica...

– Naravno da znači podrška supruge, koja je ovde sa mnom od početka. Sada više nismo sami, tako da je podrška još veća i lepša i želja i energija su još više prisutne.

A reprezentacija? Da li razmišljate da bi, ukoliko nastavite sa sjajnim partijama, mogli da dobijte poziv novog selektora? Činjenica je da je nacionalni tim je po ko zna koji put na novom početku, možda im je potreban baš Vladimir Golemić?

– Naravno da mi prolazi misao kroz glavu jer igram u jednoj od najjačih liga u Evropi. Shodno tome, nisam tu slučajno, ali se isto tako ne opterećujem. Ukoliko stigne poziv znam da ću ostaviti srce na svakom treningu i meču za našu zemlju.

Jasno je da ste rođeni borac, šta je vaš životni san kada je karijera u pitanju? Da li bi reprezentacija bila kruna karijere?

– Kada sam bio mali san mi je bio da igram za Crvenu zvezdu i to je nešto što mi je usadio tata. Nisam više mali, pa razmišljam drugačije, tako da ispred sebe imam jasno postavljene ciljeve koje težim da ostvarim. Reprezentacija bi u ovom trenutku sigurno bila kruna moje karijere, ali ne da budem prisutan na broju, nego da ostvarim rezultate sa njom“, poručio je na kraju za Sputnjik defanzivac, ujedno i golgeter Krotonea, Vladimir Golemić.

► Fudbalska elita zbog korone gubi pet milijardi evra

► Lepo smo rekli — ne prodaju samo Zvezda i Partizan

► Matić „kamiondžija” — krenuo stopama Bobija Marjanovića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala