„Miljanov korner“ – Čović: Ne raduju me rezultati Partizana, Saša je sebi nabio tenziju /video/

Nebojša Čović u emisiji Sputnjik sport: Miljanov korner
Nebojša Čović u emisiji Sputnjik sport: Miljanov korner - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nebojša Čović, prvi čovek Košarkaškog kluba Crvena zvezda, bio je prvi gost nove emisije – „Sputnjik sport: Miljanov korner“.

Čović je pred početak Evrolige izjavio da je cilj njegovog kluba borba za visoko mesto na tabeli, ali, za sada, rezultati nisu ispoštovali planove.

„Naš koncept jeste bio da probamo da se borimo za završni deo Evrolige. Neočekivano je ispalo sve kako je ispalo. Malo sam razočaran u neke stvari koje su se dogodile, nisam ih očekivao, a ja ne spadam u ljude koji su neiskusni i koji idu na 'huku-buku'. Ja poteze koje pravim uvek detaljno analiziram i, iskreno vam kažem, nisam očekivao da će nam se ovo dogoditi tokom sezone“.

Crveno-beli su nedavno promenili i trenera, pošto je Sašu Obradovića zamenio Dejan Radonjić.

„Mislim da je Saša sam sebi nabio preveliku tenziju i prevelika očekivanja. Ja sam mu tokom jednog razgovora rekao da ne može nikad da svane pre jutra, da je dugačka sezona i da će u njoj biti lepih i teških trenutaka. Mislim da je njega izjela ta velika tenzija, ta velika želja. Saša je izvanredan i pošten čovek i izvanredan radnik, ja tu nemam šta da kažem, ali... odgovornost za klub je bila na upravi“, rekao je Čović i dodao da veruje da će Obradović i Zvezda u budućnosti imati novu šansu.

​Govoreći o ovosezonskim ciljevima crveno-belih ove sezone, Čović je istakao da je primarno osvojiti ABA ligu, prvenstvo Srbije i Kup Radivoja Koraća – koji je Zvezda uz poslednje tri godine izgubila na, kako je naveo, „veoma čudan način“.

Čovićevo gostovanje dočekala je izjava prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua, koji je po ko zna koji put zagolicao maštu srpskih navijača najavivši potencijalno dobijanje A licence za neki od srpskih klubova.

Srpski košarkaški trener Saša Obradović - Sputnik Srbija
Kako je pukla ljubav između Zvezde i Obradovića

„Mi već godinama radimo na tom projektu. Koji god kriterijum da stavim u analizu, mislim da smo mi na našim prostorima zaslužili da imamo dva kluba u Evroligi. Znajući Đordija, on voli da pred Novu Godinu i praznike da takve izjave, koje naprave velika uzbuđenja na društvenim mrežama. Videćemo, borićemo se... mislim da je to realnost, ali da li će se to dogoditi - ne mogu da kažem“, izjavio je predsednik Zvezde u emisiji našeg Miljana Milićevića.

Prvi gost emisije „Sputnjik sport: Miljanov korner“ je istakao veliki problem koji je virus korona stvorio svim klubovima, ali, što se tiče navijača u Evroligi, pre svega Crvenoj zvezdi.

Neizbežna tema bilo je trenutno stanje u ABA ligi, gde je Crvena zvezda trenutno u plej-of zoni, uz Mornar, Megu i Igokeu.

Budućnost i Cedevita će se priključiti borbi za doigravanje kada odigraju svoje zaostale mečeve, dok se Partizanu ne piše dobro zbog skora od sedam pobeda i sedam poraza u 14 kola.

„Što više kvalitetnih klubova na prostoru bivše Jugoslavije - to nam je bolja liga. Iskreno da vam kažem, ne raduje me što Partizan ima ovakav rezultat kakav ima. I nikada me neće radovati da bilo koji srpski klub uđe u koaliciju sa nekim drugim klubovima - protiv nekog srpskog kluba. To je nemoralno“.

Predsednik KK Crvena zvezda dr Nebojša Čović  - Sputnik Srbija
Čović je još jednom izvukao „keca iz rukava“

Na Jadranu godinama vlada netrpeljivost između najboljih klubova koji često izdaju saopštenja, pa dolazi do, kako je naveo, „sudara i udara“.

„Postoji šizofrenija koja vlada u regionu i koja je usmerena protiv Zvezde. I to mogu otvoreno da kažem - sasvim direktno protiv Zvezde. Celu prošlu godinu smo proveli sa tim sudarima i udarima, a nažalost tome su se priključili i neki klubovi koji su naši. Ili, da kažem u jednini...“, ispričao je Čović našem Miljanu Milićeviću, aludirajući na „ratove“ koji su crveno-beli imali sa, pored ostalih, Partizanom.

„Ne možete tako ostvariti ništa, a opet i ako tako probate - opet smo bolji. Školovaniji smo, iskusniji, kvalitetniji – i kao uprava, i kao sve“, zaključio je prvi čovek Crvene zvezde.

Ceo razgovor sa Nebojšom Čovićem pogledajte na našem Jutjub kanalu:

Bivši direktor Zvezde za Sputnjik o strancima u srpskim klubovima, Radonjiću, novom Kukoču

Bogdan Karaičić za Sputnjik: Saša je pričao sa Nedovićem, dajmo Igoru šansu da pomogne Srbiji

Zvezda posle savršenih 6/6 prvi put izgubila od Valensije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala