Strane vakcine u Moskvi tek posle registracije

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMedicinska sestra priprema vakcinu protiv kovida 19
Medicinska sestra priprema vakcinu protiv kovida 19 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Strane vakcine protiv virusa korona moći će da se koriste u Moskvi tek nakon njihove registracije u Rusiji, izjavila je zamenica gradonačelnika ruske prestonice Anastasija Rakova.
„Čim druge ruske vakcine budu isporučene u Moskvu, mi ćemo ih odmah prebaciti u centre za vakcinaciju, isto kao i kada strane vakcine budu registrovane u Rusiji. Ili ćemo ih kupiti, ili će nam biti date besplatno, odmah će biti dostavljene u centre za vakcinaciju“, rekla je Rakova na marginama foruma „Gajdar“.

Ranije je objavljeno da američka farmaceutska kompanija „Fajzer“ razmatra mogućnost da u Rusiji podnese zahtev za registraciju vakcine protiv virusa korona razvijene u saradnji sa „Biontehom“.

U Rusiji su trenutno registrovane dve vakcine protiv virusa korona. Prva registrovana vakcina je „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, a druga registrovana vakcina je „EpiVakKorona“ centra „Vektor“. U pripremi je i treća vakcina protiv kovida 19 Centra „Čumakov“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala