Sergejev brat i nesuđeni "đavo" – imao 14 odbrana, dao gol, nedovoljno za Milan

© AP Photo / Antonio CalanniVanja Milinković-Savić
Vanja Milinković-Savić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjajni srpski golman Vanja Milinković-Savić obeležio je mečeve osmine finala Kupa Italije. Istina, njegov Torino eliminisan je od Milana posle penal lutrije rezultatom 5:4, ali dugo će se pričati o tome šta je Sergejev brat činio među stativama na San Siru

Lider Serije A, zahuktali Milan, koji će u nokaut fazi Lige Evrope odmeriti snage u februaru sa Crvenom zvezdom, ugostio je "bikove", koji su stigli u kombinovanom sastavu, u odnosu na meč koji su proteklog vikenda odigrali protiv roso-nera u Seriji A.

Bila je to jedinstvena prilika da Vanja Milinković-Savić pokaže da može da bude dostojna zamena, ako ne i prvi izbor, umesto iskusnog Salvatorea Sirigua.

Tako se i pokazalo. Ukoliko je uopšte i bilo sumnje u kvalitete srpskog golmana. Milan je uputio 23 udarca, od čega čak 14 u okvir gola Torina, a Vanja je poput "hobotnice" zaustavio, aspolutno svaki pokušaj Ibrahimovića, Leaa, Ernandeza i ostalih, te je odveo utakmicu u produžetak.

​Pošto ni posle dodatnih 30 minuta nije bilo pobednika, odlučivali su penali. Jedan od izvođača, bio je i srpski golman, koji je u stilu najboljih napadača zakucao loptu ispod prečke.

Ipak, to nije bilo dovoljno da se eliminiše tim Stefana Piolija, jer je Tomas Rinkon bio jedini od 10 izvođača koji je promašio.

Mlađi brat asa iz Lacija pokazao je da ne oseća pritisak, s obzirom na to da je posle promašaja Rinkona odlučio da šutira, i pogodio je bez problema.

O plasmanu u četvrtfinale odlučivao je Turčin Čalhanoglu koji je uspeo da matira neustrašivog Vanju Milinković-Savića.

To svakako nije moglo da poništi vanserijsku partiju, krunisanu sa 13 odbrana i golom u penal ruletu Vanje Milinković-Savića, koji je prvi profesionalni ugovor potpisao sa Vojvodinom,posle čega ga je kupio Mančester junajted, ali nije mogao da dobije radnu dozvolu, pa je završio u poljskoj Lehiji iz Gdanjska.

Vanja je u Poljskoj proveo samo jednu sezonu i na insistiranje Siniše Mihajlovića tadašnjeg trenera Torina, još jedan Srbin je stigao među "bikove".

Dušan Vlahović - Sputnik Srbija
Batistuta, Adrijano? Ne – Dušan Vlahović!

Usledile su brojne pozajmice, uglavnom po Čizmi, ali i kratka selidba u Standard iz Liježa.

Nije mlađi brat iz porodice Milinković-Savić dobio priliku u "zemlji čokolade", i po isteku pozajmice vratio se u matični klub Torino.

Ostalo je poznato. Stao je među stative protiv moćnog Milana i nije se trener Marko Đampaolo pokajao što mu je ukazao poverenje, već je dobio potvrdu da "ispred nosa" ima dostojnog naslednika maestralnog Sirigua.

Najbolji strani strelac Zvezde napustio Ljutice Bogdana

► Novi projekat u Španiji već deli lekcije, uključen i Srbin

► Maksimović za Sputnjik: Sneg „ugušio“ koronu u Madridu, uživam u ulozi oca

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala