Batistuta, Adrijano? Ne – Dušan Vlahović!

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLODušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija
Pratite nas
U strašnoj formi je Dušan Vlahović, koji je na poslednjih šest utakmica Fiorentine postigao impresivnih pet golova. Takav učinak doneo je Srbinu epitet igrača meseca u taboru „ljubičastih“, a ono što je još interesantnije jesu poređenja sa legendarnim Adrijanom.

Nezaustavljivi srpski napadač obezbedio je tri boda Fiorentini u minulom kolu protiv Kaljarija (1:0), čime je definitivno otklonjena dilema u čijim rukama će nagrada završiti.

Supertalentovani Vlahović je golgeterski niz počeo protiv Sasuola, a onda je redom tresao mreže protiv Verone, Juventusa, Lacija i Kaljarija.

​Takve partije ljubitelje fudbala su momentalno podsetile na legendarnog napadača „viole“ Gabrijela Omara Batistite, koji je u periodu od 1991. do 2000. godine postigao 203 gola na 330 mečeva.

Ali, trener Fiorentine Ćezare Prandeli nije žele da poredi Vlahovića sa velikim Bati-golom, već je odabrao jednog centarfora koji je dominirao Serijom A, samo što su ga ubili poroci. Reč je naravno o Brazilcu Adrijanu, poznatom po nadimku „Imperator“.

„Kada imate mlade igrače, oni su kao sunđeri, uvek spremni da upijaju informacije i uče. Malo igrača sam video, možda samo Adrijana, da su tako dobri sa 20 godina. Zato moramo da imamo pažljiv pristup, pre samo nekoliko nedelja nisu svi bili uvereni u njegov kvalitet, a sada klub pregovara sa njegovim agentom o njegovoj budućnosti u Fiorentini“, poručio je Prandeli.

Priliku za novo dokazivanje u „ljubičastom dresu“, Vlahović bi mogao da ima 13. januara protiv Intera u Kupu Italije.

► Novi projekat u Španiji već deli lekcije, uključen i Srbin

► Luka Jović se vraća „drugoj kući“!

Srbin želi ruski pasoš: „Očekujem poziv reprezentacije Rusije“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala