Junajted je posle osam godina prvi u januaru, a to je znak da...

© REUTERS / CLIVE BRUNSKILLPol Pogba
Pol Pogba - Sputnik Srbija
Pratite nas
Efektan pogodak "otpisanog", pa pomilovanog Pola Pogbe bio je dovoljan da Mančester junajted pobedi Barnli minimalnim rezultatom na "Turf Muru", i probije se na prvo mesto Premijer lige u januaru.

Za veliki "kambek" slavnog kluba s "Old Traforda" bilo je potrebno čak osam godina. Kada je Junajted poslednji put bio prvi na Božić, na kraju je i osvojio titulu, pa se sada navijači "crvenih đavola" nadaju da bi istorija mogla da se ponovi.

Mančester pod trenerskom palicom legendarnog Ole Gunara Solskjera često igra u promenljivoj formi, ali je u poslednjih deset utakmica klub samo jednom poražen, i to u Kupu Engleske, od gradskog rivala Mančester sitija (0:2).

Ipak, taj poraz ne boli previše jer je poznato da "đavoli" imaju daleko veće apetite od kup takmičenja, a trofej Premijer lige, na koji čekaju od sezone 2012/13. To je potvrdio pogodak Pogbe na nezgodnom gostovanju Barnliju i važna pobeda.

​A sanjaju "đavoli" širom otvorenih očiju. Zašto da ne? U poslednjih šest utakmica Premijer lige osvojili su 16 od maksimalnih 18 bodova.

"Sapleli" su se samo na gostovanju Lesteru na "King Paueru", odigravši 2:2. Osim tog remija, redom su rušili - Šefild junajted (3:2), Lids (6:2), Vulverhempton (1:0), Aston Vilu (2:1) i Barnli (1:0).

Na krilima neverovatnog Bruna Fernandeša, koji je prvi strelac, ujedno i prvi asistent ekipe.

Kopačke sa zastavom Srbije - Sputnik Srbija
Za njih ne postoje granice i politika: Srpski fudbaleri se u Albaniji osećaju kao kod kuće

Portugalac koji je stigao iz lisabonskog Sportinga 2020. godine se za izuzetno kratko vreme "odomaćio" na "Old Trafordu" i preuzeo ulogu lidera, što potvrđuje neverovatan učinak od 11 golova i sedam asistencija ove sezone.

Upravo je Bruno glavni krivac što je Junajted sa 36 bodova zaseo na vrh i preskočio Liverpul koji ima 33 boda.

Interesantno, u 19. kolu Premijer lige, koje je zakazano za 17. januar, "redsi" će na "Enfildu" ugostiti Mančester junajted, pa bi taj okršaj dva najtrofejnija engleska kluba lako mogao da odredi dalji tok sezone i da odgovor na pitanje ko će biti novi-stari šampion na Ostrvu.

► Kriza nastavljena – Mitrović ni na klupi protiv Totenhema

► Spektakularan gol Aleksića /video/

► Maksimović za Sputnjik: Sneg „ugušio“ koronu u Madridu, uživam u ulozi oca

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala