Nuklearno oružje i dronovi: Šojgu odredio pravce razvoja armije i flote

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije, general armije Sergej Šojgu rekao je da je glavni zadatak u 2021. godini da se ne izgubi tempo u modernizaciji ruske vojske i mornarice, da se jača potencijal visoko preciznog oružja, i da se pravovremeno i u potpunosti realizuju zadaci državne odbrambene narudžbine, prenosi televizija „Zvezda“.

Šojgu je rekao da je vrhovni komandant ruske vojske i predsednik zemlje Vladimir Putin visoko ocenio postignute rezultate i utvrdio ključne zadatke za predstojeći period.

„Radi osiguravanja bezbednosti naše zemlje i očuvanja strateškog pariteta neophodno je održavati visoku borbenu gotovost nuklearne trijade i razvijati njene komponente“, naglasio je Šojgu.

Prema njegovoj proceni, drugi važan zadatak je razvoj vojne nauke i uvođenje novih metoda za upotrebu vojske.

Šojgu je pozvao da se polazi od pretpostavki kakvi će biti oružani sukobi i lokalni ratovi u budućnosti, kao i od mogućnosti da se kod stranih armija pojavi oružje zasnovano na novim fizičkim principima.

„U borbenoj obuci očekuje se šira upotreba robotizovanih sistema, bespilotnih letelica i automatizovanih upravljačkih sistema“, dodao je ruski ministar.

Šojgu je precizirao da će Ministarstvo odbrane nastaviti rad na poboljšanju sistema za socijalnu sigurnost vojnika, uključujući novčano sledovanje i stambeno zbrinjavanje.

Ministar je naglasio da pred Ministarstvom odbrane stoje ozbiljni zadaci, a koliko će njihovo rešavanje biti uspešno zavisi od sposobnosti da se brzo i fleksibilno odgovori na promene u sferama koje su značajne za Oružane snage.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala