Novi projekat u Španiji već deli lekcije, uključen i Srbin

© AFP 2023 / ANDER GILLENEATakefusa Kubo
Takefusa Kubo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hetafe, klub iz predragađa Madrida, čiji je član standardni srpski reprezentativac Nemanja Maksimović, doveo je dva ozbiljna pojačanja za nastavak Primere, a ono što je posebno interesantno, je da su u pitanju fudbaleri Barselone i Real Madrida.

Da, dobro ste pročitali. Karles Alenja iz katalonskog diva i Takefusa Okubo član kluba iz prestonice Španije, obukli su dres omalenog Hetafea i već su odigrali prvu utakmicu.

​Pogađate? Hetafe je rutinski pobedio u gostima, pao je Elče rezultatom 3:1, a pomenuti duo već je pobrao simpatije publike i značajno je kumovao u trijumfu. To se pre svega odnosi na Japanca, koji je kumovao kod dva poslednja gola.

Fudbalski svet navikao je da "veliki" kupuju od "malih", pa je dosad bilo sasvim normalno da Hetafe i ostali slabiji klubovi prodaju slavnom Realu i Barseloni, ali izgleda da su se vremena promenila.

I to je pravo osveženje.

Doduše, nije tim Nemanje Maksimović otkupio prava na pomenute fudbalere, već ih je samo pozajmio, što ne umanjuje utisak da su napravili strahovit posao. Strašna stvar.

Karles Alenja, uzdanica Barselone, vezista rođen 1998. godine projektovan je da bude naslednik Ćavija i Inijeste, ali to nikako da postane. Dolaskom Kumana, vratio se korak nazad, pa je čelični Holanđanin dao "zeleno svetlo" da ode na fudbalsko usavršavanje u predrađe Madrida, gde će imati kud i kako bolju minutažu, te će se iskaliti i isprofilisati u standardnog centralnog veznog, koji bi u skorijoj budućnosti trebalo da bude oslonac igre Barselone i čovek koji će zameniti Serhija Busketsa.

Trener Hetafea Hoze Bordalas već trlja ruke, s obzirom na to da je Pujolov imenjak odigrao svih 90 minuta u pobedi nad Elčeom.

Odlično je izgledao na terenu  sa Nemanjom Maksimovićem, a tek se maestralno razumeo sa Takefusom Kubom, koji je ušao u igru umesto Srbina sredinom drugog poluvremena.

​Brzonogi krilni fudbaler koji je 2019. godine stigao u Real Madrid iz Tokija, nije uspeo da se nametne na "Santijago Bernabeuu", već ga kraljevski klub uporno šalje na kaljenje, pa mu je Hetafe treći klub na listi, posle selidbe u Maljorku i Viljareal.

Kubo ne treba da brine za svoju budućnost, pre svega jer ima tek 19 godina, a već ima sasvim solidan staž na Pirinejima i preti da postane opasna zvezda.

Frenk Lampard - Sputnik Srbija
„Roman Abramovič mi je promenio život, ali ne očekujem poseban tretman“

Bilo ga je milina gledati protiv Elčea, kada je u 61. minutu umesto Maksimovića kročio na teren.

Promenio je ritam utakmice, ubrzao drastično igru Hetafea, koji ne igra baš preterano brz fudbal, koliko voli da ima loptu u nogama i da igra na posed.

Kubo, koji je ušao pri rezultatu 1:1, započeo je akciju kod drugog gola gostujućeg tima koji je postigao Mata, da bi u završnici pomogao ekipi da se domogne penala, koji je Anhel rutinski realizovao za konačnih 3:1.

Interesantno je da je prvi pogodak za Hetafe postigao Mark Kukurelja, takođe dete Barselone, kojeg se klub s "Nou Kampa" olako odrekao 2019. godine.

​Bordalasov tim je trenutno 13. u Primeri sa 20 bodova iz 17 odigranih utakmica, ali je jasno da će sa novajlima iz Reala i Barselone, koji su tu na privremenom radu, u svakoj utakmici jurišati na tri boda, pa makar i s druge strane bili Atletiko ili već gore pomenuti velikani.

► Deki je oprostio grehe Zvezdinoj „tempiranoj bombi“ /video/

► Dete Pari Sen Žermena stiže u Ivanjicu /video/

► Sputnjik saznaje: Srbija je dala rok Piksiju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala