„Rafa nije mnogo lošiji od Novaka na betonu“ – statistika kaže drugačije

© AP Photo / Michel EulerTeniseri Rafael Nadal i Novak Đoković
Teniseri Rafael Nadal i Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pol Anakon, nekadašnji osvajač Australijan opena, smatra da Rafael Nadal nije daleko od Novaka Đokovića i Rodžera Federera kada je u pitanju igra na betonu.

Ako je Nadal „kralj“ šljake, onda je Đoković „kralj“ betona, ali Anakon smatra da nije velika razlika između njih dvojice na tvrdoj podlozi. 

Pred nama je prvi Grend slem u sezoni, Australijan open, koji se igra na betonu i Novak je veliki favorit da i deveti put osvoji titulu u Melburnu.

„Mislim da je veoma prosto, Rafael Nadal je nešto slabiji na betonu od Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Ali, ako igra protiv bilog kog drugog, favorit je“, kaže Anakon za „Tenis čenel“.

„Ne bih se kladio na Nadala ako igra u završnici turnira protiv Đokovića, ali ako igra protiv nekog drugog, onda bih. Najveći problem za Rafu je da prođe prvih nekoliko kola“, dodao je.

Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pobuna tenisera zbog karantina, Novak ne želi da bude „privilegovan“

Anakon je postavio zanimljivo pitanje – zašto Nadal onda nije osvojio više titula na betonu?

Precizan odgovor nije mogao da dâ, a on se krije u tome što španskom teniseru, odnosno njegovom stilu igre ne odgovara beton zbog problema sa kolenima.

Rafa ima nagle promene pravca, te kolena na betonu tu najviše trpe i kako godine odmiče sve mu je teže. U poslednje dve godine osvojio je svega dva turnira na tvrdoj podlozi i zbog toga je Đoković veliki favorit u Australiji.

Anakon je u pravu kada kaže da Rafa nije daleko od Novaka i Rodžera, ali razlika postoji i ona igra veliku ulogu u međusobnim okršajima.

Đoković i Nadal odigrali su 56 međusobnih duela od kojih je 27 igrano na betonu. Srpski teniser vodi sa ubedljivih 20:7, te su tu najbolje vidi kolika je razlika.

Sa druge strane Rafa je uspešniji na šljaci sa 18 pobeda u 25 mečeva, dok je na travi nerešeno 2:2, ukupno – 29:27 za trenutno prvog igrača sveta.

Australijan open na programu je od 8. do 21. februara.

Olga rutinski, Troicki i Krunićeva se namučili na startu puta ka Australiji

Pobuna tenisera zbog karantina, Novak ne želi da bude „privilegovan“

Amerikanac o potcenjivanju Novaka: Bio je najdominantniji, a o tome se malo priča

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala