Pobuna tenisera zbog karantina, Novak ne želi da bude „privilegovan“

© AP Photo / Seth WenigNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, navodno je negodovao zbog odluke organizatora Australijan opena u vezi sa smeštajem troje prvoplasiranih igrača i igračica u Australiji.

Organizatori su učinili „privilegovanim“ Đokovića, Rafaela Nadala i Dominika Tima, te Simonu Halep, Naomi Osaku i Ešli Barti odlukom da oni budu smešteni u Adelejdu, umesto u Melburnu zajedno sa ostalima.

Smeštaj se odnosi na obavezan karantin od dve nedelje kroz koji će morati da prođu svi učesnici prvog Grend slem turnira u godini.

Zbog toga je najpre negodovao Francuz Žeremi Šardi, ali mediji pišu da su i ostali teniseri nezadovoljni, uključujući i Novaka.

„Marka“, koja je prenela detalje o „pobuni“ među teniserima, sada ide korak dalje i piše da takva odluka nije naišla ni na podršku branioca trofeja u Melburnu.

Ostaje da se vidi da li će Novak ispoštovati volju čelnika turnira ili će izabrati da ostane u Melburnu sa ostalim igračima i igračicama.

Problem je što je u Adelejdu za 29. i 30. januar najavljena egzibicija na kojoj bi zajedno sa ostalim igračima iz vrha, trebalo da učestvuje, ali to u svakom slučaju može da otkaže, ako odluči da ne ide tamo.

Novak se trenutno u Marbelji priprema za odlazak u Australiju, a tamo radi zajedno sa trenerom Marjanom Vajdom.

Australijan open počinje 8. i završava se 21. februara.

► Vujošević: Partizan je u stanju indukovane kome

► Da li je Zvezda dorasla izazovu koji je pred njom?

► „Debela si, batali sport“: Amerikanka ceo život „na tapetu“, tužila je i majka

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala