Korona napravila haos – Amerikanac pobedio, pa diskvalifikovan

© REUTERS / Thomas PeterAustralijan open generička
Australijan open generička - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kvalifikacije za Australijan open donele su nam jednu bizarnu, nikada ranije viđenu situaciju.

Nešto što niko nije očekivao desilo se tokom prvog kola kvalifikacija koje se održavaju u Dohi, na meču Denisa Kudle i Eliota Benšetrija.

Amerikanac Kudla je odneo pobedu rezultatom 6:4, 6:3 i plasirao se u drugo kolo, ali...

Francuski teniser je posle meča otkrio šta se tačno desilo i time postavio mnoga pitanja navijačima, ali i organizatorima.

Kako je naveo, Kudla je bio pozitivan na koronu, a on i Benšetri su to saznali istovremeno – pri rezultatu 5:3 u drugom setu.

Benšetri je servirao za 4:5, ali je u tom trenutku pretrpeo brejk i Kudla je pobedio.

Kako stvari stoje, da je odservirao za smanjenje zaostatka, odnosno da je meč potrajao duže od tog jednog gema tokom kojeg je Kudla saznao loše vesti, Amerikanac bi momentalno zatim morao bi da preda meč.

​Benšetriju su to saopštili posle meča, ali mu je ostalo nejasno zašto meč nije prekinut u trenutku kada su on i Denis saznali da je Amerikanac pozitivan na kovid testu.

Kudlin protivnik u drugom kolu je trebalo da bude australijski tinejdžer Dejn Svini, ali će on, kako stvari stoje, automatski proći u treće kolo.

Dušan Lajović na ATP kupu 2020. godine - Sputnik Srbija
Lajović za Sputnjik o Novakovoj trci, haosu 2020. godine i „političkoj situaciji“

Dakle – Kudla je pobedio Benšetrija, ali će zbog pozitivnog testa, za koji je saznao usred meča, morati da preda naredni, dok će Benšetri, koji je bio na gem od pobede iako je gubio 6:4, 5:3, ispasti sa turnira.

Francuski teniser je nedugo zatim objasnio da je pravilo bilo da gem mora da se završi pre nego što se meč prekine i pobeda dodeli njemu – iako je bilo jasno da će Kudla momentalno morati u karantin.

Australijan open je potvrdio da su dva, doduše zvanično neimenovana tenisera (Kudla i još jedan) dobili pozitivne testove u Dohi, te da se u poslati u karantin i diskvalifikovani sa turnira.

Federer odustao od Australijan opena jer se njegovoj ženi nisu svidela pravila

„Debela si, batali sport“: Amerikanka ceo život „na tapetu“, tužila je i majka

Burne reakcije zbog Đokovićevog tretmana: „Već su izuzetno privilegovani, a sad još i ovo?“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala