Genocid nad sopstvenim narodom: Ukrajinski poslanik o odbijanju Kijeva ruske vakcine

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida 19 "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida 19 Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Vrhovne rade iz stranke Opoziciona platforma – Za život Ilja Kiva izjavio je da su se ukrajinske vlasti, kao i njihovi bližnji, osigurali od virusa korona uz pomoć vakcinacije, dok u isto vreme stanovnici zemlje nastavljaju da umiru svakog dana. Kako je rekao, odbijajući dostupnu rusku vakcinu, Kijev sprovodi genocid nad sopstvenim narodom.

„Vlast je napravila situaciju u kojoj ona može da zaštiti sebe i svoje porodice. Nemoguće je uneti vakcinu u zemlju bez pokrivanja i pomoći specijalnih službi – ona se dostavlja u specijalnim kontejnerima na temperaturi 70 stepeni ispod nule. Više sam nego ubeđen da je to bila specijalna operacija dobijanja vakcine za VIP-osobe i vlasti. A paralelno s tim, kod nas svakodnevno umire od korone oko 300 ljudi“, prenela je pres-služba njegove reči na sajtu stranke.

Prema mišljenju političara, odbijanje vlasti da nabavi dostupne ruske vakcine „Sputnjik Ve“ svedoči o genocidu nad stanovništvom.

„Vlastima nije potreban taj format spasavanja Ukrajinaca. Činjenica da Rusija pruža tu mogućnost za vlast je nezgodno političko pitanje. Navikli su da Rusiju predstavljaju kao zemlju agresora, kao neprijatelja na kojeg mogu da se svale svi neuspesi i unutrašnji problemi. A Rusija je u ovoj situaciji - spasitelj“, naglasio je ukrajinski poslanik.
Vakcina Sputnjik V - Sputnik Srbija
Ukrajinska Rada: Odricanje od ruske vakcine – saučesništvo u ubistvu Ukrajinaca

Kiva je u nedelju izjavio da su predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i njegovo okruženje možda primili rusku vakcinu protiv korone „Sputnjik Ve“ („Sputnik V“).

U ukrajinskim medijima su se ranije pojavile informacije da se desetak poslanika Rade, biznismena i najviših zvaničnika „tajno vakcinisalo“ preparatima protiv korone koji su proizveli „BioNTeh“ i „Fajzer“, dok se zvanično nijedna vakcina ne uvozi u Ukrajinu. Te navode je demantovao poslanik Rade iz propredsedničke frakcije Sluga naroda, predsednik parlamentarnog odbora za zdravstvena pitanja Mihail Raducki, a Zelenski je tražio da organi bezbednosti provere te informacije.

Prethodno je premijer Ukrajine Denis Šmigalj izjavio da Kijev ne može da koristi rusku vakcinu protiv virusa korona pošto ona nije prošla treću fazu testiranja. Predsednik Zelenski je pozvao svoje sunarodnike da „sačekaju pravu vakcinu“ koju je obećala Evropska unija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala